Mandlové linecké
Co budete potřebovat?
Ingredience:
150 gramů mandlové mouky nebo jemně mletých mandlí
1 menší vejce
1/4 lžičky jedlé sody
trochu pravé vanilky či vanilkový extrakt
kůra z biocitronu
30 gramů kokosového cukru nebo xylitolu (březového cukru)
špetka himalájské růžové soli
Na slepování:
Džem nebo Natuneta na slepování

Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
Mandle loupané 100g Kód: 02.01.0017 Mandle jsou jádra suchých plodů mandloně obecné a jsou bohaté na rostlinné tuky, vlákninu a zdrojem bílkovin. Blanšírované mandle jsou… | Vyprodáno | 2,367 € | ||
![]() |
Kokosový cukr BIO 130g Kód: 02.13.0016 Relativně novým sladidlem je kokosový cukr, který se získává z okvětí kokosových palem. V dnešní době se stal oprávněnou konkurencí… | Vyprodáno | 3,021 € | ||
![]() |
Kokosový cukr BIO 300g Kód: 02.13.0017 Relativně novým sladidlem je kokosový cukr, který se získává z okvětí kokosových palem. V dnešní době se stal oprávněnou konkurencí… | Skladem | 4,735 € |
Vyzkoušejte lineckou klasiku netradičně! Neobsahuje mouku, bílý cukr a přesto skvěle chutná.
Postup: Rozšlehejte vejce společně s kokosovým cukrem/xylitolem. V míse smíchejte mandlovou mouku/rozemleté mandle, sodu, vanilku, kůru z biocitronu a špetku soli. Poté do mandlové směsi vmíchejte vejce a rukama utvořte těsto. Pokud se příliš lepí, přidejte trochu mandlové mouky. Těsto dejte do lednice odpočinout alespoň na 2 hodiny (tento krok nepřeskakujte). Potom těsto rozválejte mezi dvěma pečícími papíry na placku tlustou cca 5 milimetrů. Vykrajujte požadované tvary a pečte na plechu vyloženém pečícím papírem cca 6 minut. (Ne)cukroví hlídejte, ať ho nepřepečete nebo dokonce nespálíte. Po vyndání plechu z trouby ihned přesuňte vykrájené kousky na talíř, tácek nebo prkénko. Nechte vychladnout a poté slepujte marmeládou nebo Natunetou. Uchovávejte v lednici.
Tip č.1: Pokud placku vyválíte tenčí než 5 mm, tak upravte (zkraťte) dobu pečení. Pokud linecké přepečete, bude křupavé a nebude tak dobré.
Tip č.2: Nepoužívejte na tento recept odtučněnou mandlovou mouku.
Dobrou chuť!
"love nature, love yourself"