Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

115 g kvalitního másla
2 šťastná vejce
150 g kokosového cukru
80 g bílého farmářského jogurtu
4 velké rozmačkané banány
250 g hladké špaldové mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
špetka jemné himalájské růžové soli
100 g kvalitní čokolády nebo čokoládových peciček
150 g čerstvých malin nebo 20 g lyofilizovaných malin

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Lyofilizované maliny 20g Lyofilizované maliny 20g Kód: 02.03.0001 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mrazem sušené maliny si díky šetrnému zpracování uchovávají až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví… Skladem 51 Kč 
Lyofilizované maliny 45g Lyofilizované maliny 45g Kód: 02.03.0002 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mrazem sušené maliny si díky šetrnému zpracování uchovávají až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví… Skladem 89 Kč 

Když máme nadbytek malin, dají se z nich dělat zavařeniny do zásob, ale jsou skvělé i do těsta při pečení. Pokud nemáte čerstvé maliny, dají se použít lyofilizované maliny. Banana bread je klasika, která se dá různě obměňovat přidáním sušeného ovoce, ořechů, koření. Důležité je, aby byla výsledná kombinace chuťově dobrá. Kombinace malin a čokolády se skořicí je opravdu vynikající.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a klasickou formu na biskupský chlebík vyložte pečícím papírem, nebo vymažte tenkou vrstvu másla a vysypte moukou.

  2. Po dobu 3 minut vyšlehejte dohladka máslo (pokojová teplota) s cukrem na střední stupeň.

  3. Postupně přidávejte vejce a šlehejte další minutu.

  4. Rozmačkané banány smíchané s jogurtem přimíchejte ke vzniklé směsi.

  5. Smíchejte všechny suché ingredience kromě malin a čokolády.

  6. Pomalu vmíchejte do připravené směsi z másla, cukru, vajec, banánů a jogurtu směs ze suchých ingrediencí.

  7. Nakonec šetrně přimíchejte maliny s kousky čokolády.

  8. Vzniklé těsto vlijte do formy na chlebík a pečte 55-60 minut.

Poznámka

Banány by měly být opravdu zralé, jsou pak plné lehce stravitelných cukrů a díky nim je banana bread krásně vláčný. Snažte se vybírat suroviny co nejčerstvější a nejkvalitnější z ověřených zdrojů zejména u zvířecích produktů.

Výživové hodnoty na 1 plátek (70 g):

172 kcal; bílkoviny 3 g; tuky 7 g; sacharidy 24 g; cukry 14 g      

"love nature, love yourself"

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Více článků autora