Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

115 g kvalitního másla
2 šťastná vejce
150 g kokosového cukru
80 g bílého farmářského jogurtu
4 velké rozmačkané banány
250 g hladké špaldové mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
špetka jemné himalájské růžové soli
100 g kvalitní čokolády nebo čokoládových peciček
150 g čerstvých malin nebo 20 g lyofilizovaných malin

Suroviny

Product Availability Price Quantity (pc)
Freeze Dried Raspberries 20g Freeze Dried Raspberries 20g Code: 02.03.0001 Rating value is 5 of 5 Thanks to gentle processing, freeze-dried raspberries retain up to 90% of their original properties such as aroma, taste, colour and health… In stock 2,82 € 
Freeze Dried Raspberries 45g Freeze Dried Raspberries 45g Code: 02.03.0002 Rating value is 5 of 5 Thanks to gentle processing, freeze-dried raspberries retain up to 90% of their original properties such as aroma, taste, colour and health… In stock 4,45 € 

Když máme nadbytek malin, dají se z nich dělat zavařeniny do zásob, ale jsou skvělé i do těsta při pečení. Pokud nemáte čerstvé maliny, dají se použít lyofilizované maliny. Banana bread je klasika, která se dá různě obměňovat přidáním sušeného ovoce, ořechů, koření. Důležité je, aby byla výsledná kombinace chuťově dobrá. Kombinace malin a čokolády se skořicí je opravdu vynikající.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a klasickou formu na biskupský chlebík vyložte pečícím papírem, nebo vymažte tenkou vrstvu másla a vysypte moukou.

  2. Po dobu 3 minut vyšlehejte dohladka máslo (pokojová teplota) s cukrem na střední stupeň.

  3. Postupně přidávejte vejce a šlehejte další minutu.

  4. Rozmačkané banány smíchané s jogurtem přimíchejte ke vzniklé směsi.

  5. Smíchejte všechny suché ingredience kromě malin a čokolády.

  6. Pomalu vmíchejte do připravené směsi z másla, cukru, vajec, banánů a jogurtu směs ze suchých ingrediencí.

  7. Nakonec šetrně přimíchejte maliny s kousky čokolády.

  8. Vzniklé těsto vlijte do formy na chlebík a pečte 55-60 minut.

Poznámka

Banány by měly být opravdu zralé, jsou pak plné lehce stravitelných cukrů a díky nim je banana bread krásně vláčný. Snažte se vybírat suroviny co nejčerstvější a nejkvalitnější z ověřených zdrojů zejména u zvířecích produktů.

Výživové hodnoty na 1 plátek (70 g):

172 kcal; bílkoviny 3 g; tuky 7 g; sacharidy 24 g; cukry 14 g      

"love nature, love yourself"