Napsáno 05.09.2021

Co budete potřebovat?

(1 hrnek = 250 ml)
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
1/2 hrnku xylitolu
1 hrnek máku (je potřeba namlít nebo mít již namletý)
1/4 hrnku rozpuštěného ghí
1 hrnek kokosového mléka
2 vajíčka
cca 500 g rozpůlených švestek

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Xylitol 300 g Xylitol 300 g Kód: 02.13.0028 Počet hvězdiček je 5 z 5 Xylitol, patří do skupiny alkoholických cukrů, které se používají jako náhrada cukru. S klasickým cukrem má společný vzhled i chuť, pro… Skladem 132 Kč 
Přepuštěné máslo ghí natural 350ml Přepuštěné máslo ghí natural 350ml Kód: 02.09.0016 Počet hvězdiček je 5 z 5 Ghí je čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním másla. Díky svému vysokému bodu kouřivosti se nepřepaluje a při tepelné… Skladem 195 Kč 

Švestky a mák k podzimu neodmyslitelně patří, a proto si pro vás naše blogerka Jana Šmíd Winterová připravila recept na vynikající vláčný makový koláč se švestkami. Dobrou chuť a určitě se nám pochlubte s výsledkem!

1. Suroviny smíchejte v míse (přidávejte v uvedeném pořadí). Vznikne vám hladké, tekuté těsto.
2. Těsto vylijte do vymazané formy o průměru 23 cm a rozložte na něj švestky.
3. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 180C. Za cca 45 minut by měl být koláč hotov.

"love nature, love yourself"

Jana Šmíd Winterová

Matka v kuchyni, matkavkuchyni.cz

Je maminkou dvou malých dětí (1 a 3 roky), díky kterým se začala věnovat přípravě vhodných a především chutných jídel pro ně. O recepty se před necelými třemi lety začala dělit s dalšími maminkami na instagramovém účtu @matka_v_kuchyni. Postupem času si hlavně recepty pro nejmenší získaly oblibu, že je vydala i v knize s názvem Mami, mám hlad.

Více článků autora