KOKOSOVO-KAKAOVÝ KOLÁČ S JAHODAMI
Napsáno 12.07.2024
Co budete potřebovat?
SUCHÉ INGREDIENCE (obdélníková forma 25x15 cm)
- 110g hladké špaldové mouky
- 40g kokosové mouky
- 50g xylitolu
- 25g LOW SUGAR Vegan proteinu vanilka se skořicí
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžičky kypřicího prášku
MOKRÉ INGREDIENCE
- 170ml mléka/vody
- 2 vejce
- 1 lžička vanilky
POLEVA:
- 30g hořké čokolády
- 1 lžíce kokosového oleje
- čestvé jahody
V misce smícháme mouky, protein, kypřicí prášek a následně přilijeme mléko/vodu, žloutky a vanilku. Celé prošleháme v hladké těsto, do kterého lehce vmícháme sníh z vyšlehaných bílků s xylitolem. 1/3 těsta odlijeme a smícháme s kakaem. Do formy vyložené pečicím papírem vlijeme 1/2 světlého těsta, následně tmavou část a nakonec zakryjeme zbylým světlým těstem. Dáme péct do předehřáté trouby na 180° cca 45 minut. Čokoládu rozehřejeme s kokosovým olejem a rozetřeme na vychladlý korpus. Nakonec navrstvíme plátky jahod, necháme ztuhnout a můžeme podávat!
"love nature, love yourself"