K superpotravinám dárek navíc ZDARMA. Podívejte se zde.

Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

1 a půl hrnku jablečného pyré
4 vejce
půl hrnku kešu másla (může být i mandlové)
1/4 hrnku kokosového oleje
1 lžička vanilkového extraktu
půl hrnku kokosové mouky
2 lžičky skořice
špetka muškátového květu
1 lžička sody na pečení
1 lžička kypřícího prášku
špetka himalájské soli
1 celé jablko
půl hrnku vlašských ořechů
sladidlo dle volby

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Kokosová mouka BIO 500g Kokosová mouka BIO 500g Kód: 02.10.0065 Počet hvězdiček je 0 z 5 Vašim jídlům dodá exotickou vůni a výjimečnou chuť. Přirozeně bezlepková kokosová mouka obsahuje cenné bílkoviny a vysoký podíl vlákniny.… Skladem 99 Kč 
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Skladem 165 Kč 

Recepty ze sezónních, lokálních a kvalitních surovin jsou vždy nejlepší. Jablečný bez bílého cukru je toho důkazem. Navíc kombinace jablek, skořice a ořechů neodmyslitelně patří k podzimu, tak neváhejte a vyzkoušejte. 

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou a dáme vařit do měkka, stačí cca 15 minut. Poté jablka rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré a necháme vychladnout.

Do větší misky si dáme jablečné pyré, vejce, kokosový olej, vanilkový extrakt a kešu máslo. Vše pořádně promícháme do hladkého těsta. Přidáme kokosovou mouku, skořici, sodu na pečení, kypřící prášek, sůl a muškátový květ. Opět promícháme, vznikne nám hustší těsto. Nakonec do těsta nastrouháme (či nakrájíme na kostičky) celé jablko a přidáme nasekané vlašské ořechy. Přendáme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 175 °C. cca 50-60 minut.

"love nature, love yourself"         

Lenka Nývltová

Miluji kvalitní jídlo a vaření a proto jsem se rozhodla založit blog, kde se snažím lidi inspirovat ke zdravému životnímu stylu, sportu, ale i cestování. Chtěla bych, aby lidé jedli opravdové jídlo, které nám dala příroda a které nám dělá dobře, protože zdraví máme jen jedno a je jen na nás, jak s ním naložíme. Moje recepty proto lidem ukazují, že je možné žít bez lepku, cukru a zpracovaných potravin plnohodnotně a bez omezování.

Více článků autora