Hovězí plátky se zeleným hrachem a dýňovým pyrém v pomalém hrnci
Co budete potřebovat?
400 g libového předního hovězího z volného chovu250 ml horké vody
3 kuličky pepře
3 kuličky nového koření
1 čl sladké papriky
10 g másla
1 čl himalájské soli
1 cibule
1 malá dýně hokkaido
350 g předem namočeného a následně uvařeného zeleného hrachu
zelený salát
(1 čl místo pasty)
Luštěniny v kombinaci s libovým hovězím masem dodají tělu plnohodnotné spektrum bílkovin a s dýňovým pyré tvoří vyvážené jídlo. Recept je zdravý, jednoduchý a hodí se pro přípravu oběda i večeře až pro 4 osoby.
Postup:
-
Na pánvi na másle z obou stran osmahneme osoloné plátky hovězího, poté přendáme do pomalého hrnce.
-
Na rozpálené pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a dýni.
-
Přidáme všechno koření a po osmahnutí přendáme do pomalého hrnce k hovězím plátkům.
-
Vše vaříme na vodě 4 hodiny.
-
Po dovaření scedíme a vyndáme plátky masa a koření.
-
Dýňové pyré připravíme rozmixováním dýně, cibule a části vývaru. Můžeme přidat lžičku miso pasty.
-
Servírujeme plátky se salátem, hrachem a dýňovým pyrém.
"love nature, love yourself"