Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

400 g libového předního hovězího z volného chovu
250 ml horké vody
3 kuličky pepře
3 kuličky nového koření
1 čl sladké papriky
10 g másla
1 čl himalájské soli
1 cibule
1 malá dýně hokkaido
350 g předem namočeného a následně uvařeného zeleného hrachu
zelený salát
(1 čl místo pasty)

Luštěniny v kombinaci s libovým hovězím masem dodají tělu plnohodnotné spektrum bílkovin a s dýňovým pyré tvoří vyvážené jídlo. Recept je zdravý, jednoduchý a hodí se pro přípravu oběda i večeře až pro 4 osoby.

Postup:

  1. Na pánvi na másle z obou stran osmahneme osoloné plátky hovězího, poté přendáme do pomalého hrnce.

  2. Na rozpálené pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a dýni.

  3. Přidáme všechno koření a po osmahnutí přendáme do pomalého hrnce k hovězím plátkům.

  4. Vše vaříme na vodě 4 hodiny.

  5. Po dovaření scedíme a vyndáme plátky masa a koření.

  6. Dýňové pyré připravíme rozmixováním dýně, cibule a části vývaru. Můžeme přidat lžičku miso pasty.

  7. Servírujeme plátky se salátem, hrachem a dýňovým pyrém.

"love nature, love yourself"