Dýňové rizoto s parmezánem
Co budete potřebovat?
-
150 g rýže na rizoto (arborio)
-
2 stroužky česneku
-
3 lžíce olivového oleje
-
250 g dýňového pyré
-
600 ml zeleninového vývaru
-
50 ml bílého vína
-
30 g parmezánu
-
sůl a pepř dle chuti
-
200 g cottage sýra
-
2 lžičky konopných semínek nebo mixu semínek
-
1 lžíce balsamica
Suroviny
| Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Fit mix semínka 250g Kód: 02.01.0134 Směs semínek na ochucení salátů, hlavních jídel nebo jen tak na zobání. Výživný mix, s kterým snadno doplníte bílkoviny rostlinného původu. | Skladem | 62 Kč |
Hedvábně krémové rizoto z dýňového pyré s jemným parmezánem, které zahřeje a potěší chuťové buňky. Ideální podzimní varianta, která je zároveň výživná a snadná na přípravu.
Postup:
-
Na rozpálené pánvi rozehřejte olivový olej a krátce opečte nasekaný česnek, dokud nezačne vonět.
-
Přidejte rýži a opékejte ji 5 minut, aby získala lehce oříškovou chuť.
-
Podlijte bílým vínem a nechte jej téměř úplně odpařit.
-
Postupně přilévejte zeleninový vývar po naběračkách a míchejte, dokud rýže nezměkne (cca 20 minut).
-
Vmíchejte dýňové pyré a dochuťte solí a pepřem.
-
Podávejte s nastrouhaným parmezánem a pro extra bílkoviny a texturu přidejte cottage sýr, posypte konopnými semínky a zakápněte balsamicem.
Dobrou chuť!
"love nature, love yourself"
