Dubai Style Cheesecake
Napsáno 04.08.2025
Co budete potřebovat?
- vrstva (sušenkový základ):
- 200 g máslových sušenek (například Bebe)
- 120 g másla
- 100 ml smetany (21 %)
- vrstva:
- 300 g pistáciového krému Magic Dubai
- vrstva (tvarohový krém):
- 200 g mascarpone
- 200 g pomazánkového másla
- 200 g polotučného tvarohu
- 60 g moučkového cukru
- vrstva (čokoládová poleva):
- 100 g hořké čokolády
- 100 ml smetany (21 %)
Na ozdobu (volitelné):
- Lyo prach z jahod
- Loupané pistácie
Suroviny
| Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Pistáciový krém Magic Dubai 300g Kód: 02.09.0086 Objevte arabskou delikatesu s 30 % tureckých pistácií a křupavým kadaiffem. Bez palmového oleje, bez umělých sladidel – jen čisté suroviny… | Skladem | 349 Kč | ||
![]() |
Pistácie loupané 100g Kód: 02.01.0032 Pistácie vynikají vysokým obsahem vlákniny a jsou zdrojem bílkovin. Naše pistácie jsou loupané a nesolené pro zachování jejich přirozené… | Skladem | 129 Kč | ||
![]() |
Lyofilizované jahody prach se zlomky 80g Kód: 02.03.0111 Přirozeně sladký, voňavý a krásně červený – jahodový prach s kousky a zrníčky je přírodní ochucovadlo i barvivo v jednom. Dodá šmrnc… | Vyprodáno | 129 Kč |
Luxusní vrstvený cheesecake inspirovaný chutěmi Blízkého východu. Sametově jemná textura, ořechový krém Magic Dubai a vrstva hořké čokolády – každé sousto je zážitkem! Kombinace křupavého základu, sladkého krému a čokoládové polevy z něj dělá dezert, na který se nezapomíná.
Postup
- Připravte sušenkový základ:
V rendlíku rozpusťte máslo, promíchejte ho s nadrcenými sušenkami a smetanou. Směs rovnoměrně natlačte do formy a dejte na chvíli vychladit. - Naneste ořechovou vrstvu:
Krém Magic Dubai lehce zahřejte, aby se lépe roztíral. Poté jej rovnoměrně rozprostřete na sušenkový základ. - Vyšlehejte tvarohovou vrstvu:
V míse smíchejte mascarpone, pomazánkové máslo, tvaroh a moučkový cukr. Vyšlehejte do hladké směsi, kterou následně naneste na vrstvu s ořechovým krémem. - Připravte čokoládovou polevu:
V menším hrnci zahřejte smetanu, přidejte nalámanou čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění. Polevu nalijte na tvarohovou vrstvu a rovnoměrně rozetřete. - Nechte vychladit:
Cheesecake uložte do lednice minimálně na 1 hodinu, ideálně přes noc. - Ozdobte a podávejte:
Před servírováním dozdobte jahodovým prachem a nasekanými pistáciemi.
Dobrou chuť!
"love nature, love yourself"


