Powered by Smartsupp

🚚 Doprava ZDARMA s GLS Shopy🎉 Stačí nakoupit za 599 Kč a doprava je na nás! Platí do neděle 23.11. 🎁

Napsáno 04.08.2025

Co budete potřebovat?

  1. vrstva (sušenkový základ):
  • 200 g máslových sušenek (například Bebe)
  • 120 g másla
  • 100 ml smetany (21 %)
  1. vrstva:
  • 300 g pistáciového krému Magic Dubai
  1. vrstva (tvarohový krém):
  • 200 g mascarpone
  • 200 g pomazánkového másla
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 60 g moučkového cukru
  1. vrstva (čokoládová poleva):
  • 100 g hořké čokolády
  • 100 ml smetany (21 %)

Na ozdobu (volitelné):

  • Lyo prach z jahod
  • Loupané pistácie

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Pistáciový krém Magic Dubai 300g Pistáciový krém Magic Dubai 300g Kód: 02.09.0086 Počet hvězdiček je 5 z 5 ❤ Limitka Objevte arabskou delikatesu s 30 % tureckých pistácií a křupavým kadaiffem. Bez palmového oleje, bez umělých sladidel – jen čisté suroviny… Skladem 349 Kč 
Pistácie loupané 100g Pistácie loupané 100g Kód: 02.01.0032 Počet hvězdiček je 5 z 5 Pistácie vynikají vysokým obsahem vlákniny a jsou zdrojem bílkovin. Naše pistácie jsou loupané a nesolené pro zachování jejich přirozené… Skladem 129 Kč 
Lyofilizované jahody prach se zlomky 80g Lyofilizované jahody prach se zlomky 80g Kód: 02.03.0111 Počet hvězdiček je 5 z 5 Přirozeně sladký, voňavý a krásně červený – jahodový prach s kousky a zrníčky je přírodní ochucovadlo i barvivo v jednom. Dodá šmrnc… Vyprodáno 129 Kč 

Luxusní vrstvený cheesecake inspirovaný chutěmi Blízkého východu. Sametově jemná textura, ořechový krém Magic Dubai a vrstva hořké čokolády – každé sousto je zážitkem! Kombinace křupavého základu, sladkého krému a čokoládové polevy z něj dělá dezert, na který se nezapomíná.

Postup

  1. Připravte sušenkový základ:
    V rendlíku rozpusťte máslo, promíchejte ho s nadrcenými sušenkami a smetanou. Směs rovnoměrně natlačte do formy a dejte na chvíli vychladit.
  2. Naneste ořechovou vrstvu:
    Krém Magic Dubai lehce zahřejte, aby se lépe roztíral. Poté jej rovnoměrně rozprostřete na sušenkový základ.
  3. Vyšlehejte tvarohovou vrstvu:
    V míse smíchejte mascarpone, pomazánkové máslo, tvaroh a moučkový cukr. Vyšlehejte do hladké směsi, kterou následně naneste na vrstvu s ořechovým krémem.
  4. Připravte čokoládovou polevu:
    V menším hrnci zahřejte smetanu, přidejte nalámanou čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění. Polevu nalijte na tvarohovou vrstvu a rovnoměrně rozetřete.
  5. Nechte vychladit:
    Cheesecake uložte do lednice minimálně na 1 hodinu, ideálně přes noc.
  6. Ozdobte a podávejte:
    Před servírováním dozdobte jahodovým prachem a nasekanými pistáciemi.

Dobrou chuť! 

"love nature, love yourself"

Kristýna Žvaková

Ahoj, jsem Krista – rozhodně ne Kristýna!
Miluju chvíle s foťákem v ruce i čas strávený v kuchyni. Ráda propojuji kvalitní, zdravé jídlo s aktivním pohybem venku. NATU pro mě bylo skvělou příležitostí, jak všechny tyhle záliby spojit dohromady.

Více článků autora