Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

2 kg oválných zralých rajčat nakrájených na ¼ a zbavených bubáků
250 g na ¼ nakrájené cibule
250 g na ¼ nakrájená jablka se slupkou zbavena jader
150 ml jablečného octa
1 lžíce himalájské růžové soli
120 g kokosového cukru
2 pl sladké papriky
5 kuliček nového koření
5 kuliček černého pepře
5 hřebíčků
3 bobkové listy
1 celá skořice

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Kokosový cukr BIO 300g Kokosový cukr BIO 300g Kód: 02.13.0017 Počet hvězdiček je 5 z 5 Relativně novým sladidlem je kokosový cukr, který se získává z okvětí kokosových palem. V dnešní době se stal oprávněnou konkurencí… Skladem 112 Kč 
Kokosový cukr BIO 130g Kokosový cukr BIO 130g Kód: 02.13.0016 Počet hvězdiček je 0 z 5 Relativně novým sladidlem je kokosový cukr, který se získává z okvětí kokosových palem. V dnešní době se stal oprávněnou konkurencí… Skladem 71 Kč 

Stravovací návyky si vytváříme již od dětství, kdy snad každý měl nejraději těstoviny s kečupem. Kupovaný kečup je plný nezdravého rafinovaného bílého cukru, který škodí a na kterém vzniká závislost. Možná proto téměř každý zachovává lásku ke kečupu. Není třeba si ho odpírat, je však lepší si uvařit domácí a sladit zdravěji kokosovým cukrem, který je na rozdíl od nutričně prázdného rafinovaného cukru plný živin. Je to velmi snadné!

Postup

  1. Rajčata, jablka a cibuli dáme do hrnce se silným dnem a začneme vařit.

  2. Po 5 minutách přidáme sladkou papriku, ocet a všechno koření. Poznámka - Koření ideálně dejte do sítka na čaj, aby se vám lépe po dovaření vyndavalo.

  3. Vařte 1 hodinu pod pokličkou.  

  4. Přidejte cukr a sůl a vařte dalších 20 minut.

  5. Stáhněte z plotny a důkladně rozmixujte ponorným mixérem.

  6. Ihned nalévejte do čistých zavařovacích sklenic, zkontrolujte vždy čisté okraje a pevně zavíčkujte.

  7. Sklenice otočte dnem vzhůru.

Budete-li chtít, aby byl kečup opravdu jemný bez semínek z rajčat, můžete ještě přecedit, ale není to nutné! Někdo rajčata před vařením i zbavuje slupky, ale také to není nutné.

Na závěr se doporučuje sklenice zavařit, ale kečup určitě vydrží 3 měsíce i bez zavaření.

Kečup je ještě lepší než kupovaný. Má krásnou barvu, konzistenci, vůni a chuť. Výborně se hodí k dochucování jídel nebo klasicky s těstovinami a se sýrem.                                                    

"love nature, love yourself"

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Více článků autora