Napsáno 14.02.2022

Co budete potřebovat?

Na mléčnou rýži:

  • 60 g rýže basmati
  • 150 ml kokosového nápoje BIO neslazený
  • 15 g Vanilkového kešu s kokosem
  • 10 g strouhaného kokosu
  • 1 lžička čekankového sirupu

Na čokoládovou vrstvu:

  • 20 g Hořké čokolády 63% BIO
  • 10 g strouhaného kokosu
  • 1 čajová lžička kokosového oleje

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Vanilkové kešu s kokosem 140g Vanilkové kešu s kokosem 140g Kód: 02.09.0065 Počet hvězdiček je 5 z 5 Spojili jsme síly s blogerkou Tereza´s diary a oříškovo-vanilkový sen byl na světě. Must have pro všechny milovníky ořechových másel! Skladem 159 Kč 
Kokos strouhaný 200g Kokos strouhaný 200g Kód: 02.01.0072 Počet hvězdiček je 5 z 5 Dopřejte si exotiku plnou vlákniny a jiných prospěšných látek v podobě voňavého kokosu.  Skladem 59 Kč 
Kokosový nápoj neslazený BIO 1l Kokosový nápoj neslazený BIO 1l Kód: 02.07.0090 Počet hvězdiček je 5 z 5 Osvěžující rostlinná alternativa ke klasickému mléku s vůní exotiky. Seznamte se s kokosovým nápojem od britské značky Rude Health. Čistá… Skladem 89 Kč 
Rýže Basmati BIO 350 g Rýže Basmati BIO 350 g Kód: 02.04.0073 Počet hvězdiček je 5 z 5 Akce -20% Výprodej Basmati je nejušlechtilejší odrůda rýže pěstovaná na úpatí Himalájí. Rýže je výborným zdrojem energie v podobě komplexních sacharidů. Hodí… Skladem 47 Kč  59 Kč
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Skladem 165 Kč 

,,Při vymýšlení receptů mě nejvíc baví napodobovat chuť sladkostí, co jsem měla ráda v dětství. Zároveň se pokaždé snažím, aby recept vyžadoval co nejméně ingrediencí, aby byl co nejjednodušší a také aby byl pro tělo výživný” říká naše blogerka Tereza’s diary, která si pro vás připravila tento lahodný recept na BOUNTY mléčnou rýži. Dobrou chuť!

Rýži dáme vařit společně s kokosovým mlékem. Jakmile změkne (po cca 15 minutách), přidáme Vanilkové kešu s kokosem, strouhaný kokos & čekankový sirup a vše důkladně promícháme. Stáhneme teplotu a pár minut vzniklou mléčnou rýži necháme “odpočinout”. Mezitím si rozpustíme hořkou čokoládu společně s kokosovým olejem. Mléčnou rýži přemístíme do skleničky a zalijeme ji rozpuštěnou čokoládou. Navrch nasypeme strouhaný kokos (já přidala ještě Alnatura kokosovou tyčinku) a skleničku dáme na 30 min do lednice. Poté můžeme podávat.

"love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora