Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

300 g nakrájených očištěných jablek
50 g zlatého lněného semínka
500 ml jablečného moštu
100 ml slunečnicového oleje
100 ml javorového sirupu
100 g rýžové mouky
100 g pohankové mouky
100 g kukuřičné hladké mouky
3 čl kypřícího prášku do pečiva
2 čl skořice
75 g brusinek bez cukru (pozor na kvalitu!)

Krásně voní a díky jablečnému moštu je příjemně proslazený, vláčný a chutná úplně každému. Je “vegan friendly”, přirozeně bezlepkový a neobsahuje bílý rafinovaný cukr. 

Postup

Rozmixujte lněná semínka s jablečným moštem úplně dohladka a vařte 3 minuty. Nechte 15 minut vychladnout.

Smíchejte suché sypké ingredience. Po vychladnutí k moštu se semínky přidejte sirup s olejem.

Kuchyňským robotem míchejte 2 minuty a pak přidejte k suché směsi.

Nakonec smíchejte a přidejte na závěr jablka a brusinky.

Pečte na 180 °C 40 minut v 20 x 20 cm formě.

Recept je z BIO abecedáře od Hanky Zemanové.

"love nature, love yourself"         

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Více článků autora