Bezlepkový chléb
Napsáno 10.01.2023
Co budete potřebovat?
- mouka bezlepková 300 gramů (buď směs, nebo smíchat více jednodruhových - rýžová s pohankovou, pohanková s mandlovou…)
- 2 hrsti semínek - dle chuti, např. konopná, slunečnicová, dýňová nebo sezamová
- droždí 15 g
- 1 lžička soli
- voda 400 mililitrů (teplá)
- 1 lžíce oleje
- 1 malý jogurt/3 lžíce tvarohu
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
Slunečnice loupaná 200g Kód: 02.01.0060 Slunečnicová semínka najdou své uplatnění jak v teplé, tak studené kuchyni. Hodí se na posyp, pečení i na výrobu domácího másla. | Vyprodáno | 29 Kč | |||
Konopné semínko loupané 200g Kód: 02.01.0054 Konopná semínka představují jednu z nejvýživnějších potravin a jsou ideálním zdrojem energie. Bohatá jsou zejména na obsah bílkovin. Naše… | Skladem | 99 Kč | |||
Dýně semínka 200 g Kód: 02.01.0045 Dýňová semínka se získávají z tykve obecné, která pochází ze Střední Ameriky. Jedná se o jednu z nejstarších kulturních plodin pěstovaných… | Vyprodáno | 60 Kč |
Víme, jak je těžké pro celiaky a všechny bezlepkáče upéct dobrý chleba, ale máme zaručený tip - čím víc semínek, tím lepší chleba.
Všechny ingredience smícháme v míse, dáme do vysypané formy, necháme cca 1 hodinu kynout, a pak péct horkovzdušné troubě na 180° cca 50 min.
Nakonec už si ho stačí obložit dle chuti.
"love nature, love yourself"