K nákupu vybrané kosmetiky značky CZECH CAVIAR dárek ZDARMA v hodnotě 599 Kč. Platí do vyprodání zásob.

Napsáno 10.01.2023

Co budete potřebovat?

  • mouka bezlepková 300 gramů (buď směs, nebo smíchat více jednodruhových - rýžová s pohankovou, pohanková s mandlovou…)
  • 2 hrsti semínek - dle chuti, např. konopná, slunečnicová, dýňová nebo sezamová
  • droždí 15 g
  • 1 lžička soli
  • voda 400 mililitrů (teplá)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 malý jogurt/3 lžíce tvarohu

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Slunečnice loupaná 200g Slunečnice loupaná 200g Kód: 02.01.0060 Počet hvězdiček je 5 z 5 Slunečnicová semínka najdou své uplatnění jak v teplé, tak studené kuchyni. Hodí se na posyp, pečení i na výrobu domácího másla. Skladem 39 Kč 
Konopné semínko loupané 200g Konopné semínko loupané 200g Kód: 02.01.0054 Počet hvězdiček je 5 z 5 Konopná semínka představují jednu z nejvýživnějších potravin a jsou ideálním zdrojem energie. Bohatá jsou zejména na obsah bílkovin. Naše… Skladem 99 Kč 
Dýně semínka 200 g Dýně semínka 200 g Kód: 02.01.0045 Počet hvězdiček je 5 z 5 Dýňová semínka se získávají z tykve obecné, která pochází ze Střední Ameriky. Jedná se o jednu z nejstarších kulturních plodin pěstovaných… Skladem 60 Kč 

Víme, jak je těžké pro celiaky a všechny bezlepkáče upéct dobrý chleba, ale máme zaručený tip - čím víc semínek, tím lepší chleba. 

Všechny ingredience smícháme v míse, dáme do vysypané formy, necháme cca 1 hodinu kynout, a pak péct horkovzdušné troubě na 180° cca 50 min.

Nakonec už si ho stačí obložit dle chuti.

"love nature, love yourself"

Lucie Černá

Ahoj, jmenuji se Lucie Černá a jsem všeobecná sestra, v roce 2021 jsem tento obor vystudovala na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Nyní studuji výživu na České zemědělské univerzitě, protože si myslím, že péče o pacienty a ověřené informace o výživě spolu velmi úzce souvisí. O zdravý životní styl se zajímám už od gymnázia. S manželem se snažíme vést aktivní život, dbáme na kvalitu potravin, které konzumujeme. Samozřejmě, ani hranolky a “smažák” nám není cizí, ale rádi si pochutnáme i na nutričně hodnotnějším jídle. Na mateřské jsem propadla kouzlu pečení, a tak, když mám občas volnou chvilku, strávím ji v kuchyni přípravou něčeho dobrého. Když se mi podaří vymyslet nový a skvělý recept, sdílím ho na svém Instagramovém profilu @lucycernaofficial. 

Více článků autora