🚚 Nákupní týden: -20 % s kódem denik20 + dárek k nákupu! Jen do 16.11. 🔝

Napsáno 10.01.2023

Co budete potřebovat?

  • mouka bezlepková 300 gramů (buď směs, nebo smíchat více jednodruhových - rýžová s pohankovou, pohanková s mandlovou…)
  • 2 hrsti semínek - dle chuti, např. konopná, slunečnicová, dýňová nebo sezamová
  • droždí 15 g
  • 1 lžička soli
  • voda 400 mililitrů (teplá)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 malý jogurt/3 lžíce tvarohu

Víme, jak je těžké pro celiaky a všechny bezlepkáče upéct dobrý chleba, ale máme zaručený tip - čím víc semínek, tím lepší chleba. 

Všechny ingredience smícháme v míse, dáme do vysypané formy, necháme cca 1 hodinu kynout, a pak péct horkovzdušné troubě na 180° cca 50 min.

Nakonec už si ho stačí obložit dle chuti.

"love nature, love yourself"

Lucie Černá

Ahoj, jmenuji se Lucie Černá a jsem všeobecná sestra, v roce 2021 jsem tento obor vystudovala na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Nyní studuji výživu na České zemědělské univerzitě, protože si myslím, že péče o pacienty a ověřené informace o výživě spolu velmi úzce souvisí. O zdravý životní styl se zajímám už od gymnázia. S manželem se snažíme vést aktivní život, dbáme na kvalitu potravin, které konzumujeme. Samozřejmě, ani hranolky a “smažák” nám není cizí, ale rádi si pochutnáme i na nutričně hodnotnějším jídle. Na mateřské jsem propadla kouzlu pečení, a tak, když mám občas volnou chvilku, strávím ji v kuchyni přípravou něčeho dobrého. Když se mi podaří vymyslet nový a skvělý recept, sdílím ho na svém Instagramovém profilu @lucycernaofficial. 

Více článků autora