Napsáno 02.10.2023

Co budete potřebovat?

• 1 šálek ovesných vloček (certifikovaných jako bezlepkové)
• 1/2 šálku kefíru (můžete použít i bezlaktózový jogurt)
• 2 velká vajíčka
• špetka perníkového koření 
• 1/2 lžičky vanilkového extraktu (nemusí být)
• kokosový olej na smažení

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
PROBIO Vločky ovesné jemné bezlepkové BIO 500g PROBIO Vločky ovesné jemné bezlepkové BIO 500g Kód: 02.04.0096 Počet hvězdiček je 5 z 5 Výprodej Akce -19% Z jemných ovesných vloček připravíte snídani plnou energie! Ovesná kaše by měla být součástí snídaňových rituálů každé domácnosti. Ovesné… Skladem 62 Kč  77 Kč
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Vyprodáno 165 Kč 
Postup
1. V míse smíchejte ovesné vločky, kefír (nebo jogurt) a nechte směs odpočinout asi 15 minut. Ovesné vločky by měly nasáknout a zjemnit se.
2. Přidejte do směsi vajíčka, perníkové koření a vanilkový extrakt (pokud máte). Dobře promíchejte.
3. Rozpálením pánve a přidáním lžičky kokosového oleje připravte pánev ke smažení.
4. Lžící odebírejte těsto a na rozpálenou pánev tvořte menší placičky. Pokud je těsto příliš husté, můžete ho na pánvi mírně roztáhnout, aby se vytvořily tenké lívance.
5. Smažte lívance z obou stran do zlatavé barvy.
6. Hotové lívance servírujte na talíř a podávejte s oblíbenými přísadami, jako je med, smoothie zmrzlina, ovoce, ořechové máslo nebo granola od NATU.

"love nature, love yourself"

Lucie Černá

Ahoj, jmenuji se Lucie Černá a jsem všeobecná sestra, v roce 2021 jsem tento obor vystudovala na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Nyní studuji výživu na České zemědělské univerzitě, protože si myslím, že péče o pacienty a ověřené informace o výživě spolu velmi úzce souvisí. O zdravý životní styl se zajímám už od gymnázia. S manželem se snažíme vést aktivní život, dbáme na kvalitu potravin, které konzumujeme. Samozřejmě, ani hranolky a “smažák” nám není cizí, ale rádi si pochutnáme i na nutričně hodnotnějším jídle. Na mateřské jsem propadla kouzlu pečení, a tak, když mám občas volnou chvilku, strávím ji v kuchyni přípravou něčeho dobrého. Když se mi podaří vymyslet nový a skvělý recept, sdílím ho na svém Instagramovém profilu @lucycernaofficial. 

Více článků autora