Napsáno 02.10.2023

Co budete potřebovat?

• 1 šálek ovesných vloček (certifikovaných jako bezlepkové)
• 1/2 šálku kefíru (můžete použít i bezlaktózový jogurt)
• 2 velká vajíčka
• špetka perníkového koření 
• 1/2 lžičky vanilkového extraktu (nemusí být)
• kokosový olej na smažení

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
PROBIO Vločky ovesné jemné bezlepkové BIO 500g PROBIO Vločky ovesné jemné bezlepkové BIO 500g Kód: 02.04.0096 Počet hvězdiček je 0 z 5 Z jemných ovesných vloček připravíte snídani plnou energie! Ovesná kaše by měla být součástí snídaňových rituálů každé domácnosti. Ovesné… Skladem 3,14 € 
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Vyprodáno 6,73 € 
Postup
1. V míse smíchejte ovesné vločky, kefír (nebo jogurt) a nechte směs odpočinout asi 15 minut. Ovesné vločky by měly nasáknout a zjemnit se.
2. Přidejte do směsi vajíčka, perníkové koření a vanilkový extrakt (pokud máte). Dobře promíchejte.
3. Rozpálením pánve a přidáním lžičky kokosového oleje připravte pánev ke smažení.
4. Lžící odebírejte těsto a na rozpálenou pánev tvořte menší placičky. Pokud je těsto příliš husté, můžete ho na pánvi mírně roztáhnout, aby se vytvořily tenké lívance.
5. Smažte lívance z obou stran do zlatavé barvy.
6. Hotové lívance servírujte na talíř a podávejte s oblíbenými přísadami, jako je med, smoothie zmrzlina, ovoce, ořechové máslo nebo granola od NATU.

"love nature, love yourself"

Lucie Černá

Ahoj, jmenuji se Lucie Černá a jsem všeobecná sestra, v roce 2021 jsem tento obor vystudovala na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Nyní studuji výživu na České zemědělské univerzitě, protože si myslím, že péče o pacienty a ověřené informace o výživě spolu velmi úzce souvisí. O zdravý životní styl se zajímám už od gymnázia. S manželem se snažíme vést aktivní život, dbáme na kvalitu potravin, které konzumujeme. Samozřejmě, ani hranolky a “smažák” nám není cizí, ale rádi si pochutnáme i na nutričně hodnotnějším jídle. Na mateřské jsem propadla kouzlu pečení, a tak, když mám občas volnou chvilku, strávím ji v kuchyni přípravou něčeho dobrého. Když se mi podaří vymyslet nový a skvělý recept, sdílím ho na svém Instagramovém profilu @lucycernaofficial. 

Více článků autora