hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 19 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5
5.019 hodnocení

Kombucha šípek a růže BIO 315 ml

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 19 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5
5.019 hodnocení

Kombucha s extrakty z šípku a okvětních lístků růže je fermentovaná po dobu 10 dnů. Delikátní jemně perlivá chuť se svěžími ovocnými tóny. Pro zachování nejvyšší kvality vařena pouze v malých dávkách. Více informací

Balení: 3.15 100 mlVýrobce: VIGO Kód produktu: 02.07.0085

BIO
Vegan
Skladem
(Dodání do 2 dnů)

61 Kč 19,36 Kč/100 ml

ks
BIO
Vegan

Kombucha s extrakty z šípku a okvětních lístků růže je fermentovaná po dobu 10 dnů. Delikátní jemně perlivá chuť se svěžími ovocnými tóny. Pro zachování nejvyšší kvality vařena pouze v malých dávkách. Více informací

Výrobce: VIGO
Kód: 02.07.0085

Kombucha je velmi zajímavý nápoj, který pochází z východní Asie. Základ tvoří slazený čaj (zelený nebo černý), do kterého se přidají kombuchové kultury a nechají se působit po dobu až 10 dnů. Délka procesu fermentace má vliv i na výslednou chuť. Čím je delší, tím je chuť intenzivnější. Výsledkem je osvěžující lehce šumivý nápoj světle hnědé až zelené barvy, ale nepříliš sladký. Důvodem jsou kombuchové kultury, které během procesu fermentace spotřebují většinu cukru. 

Kombucha s romantickou příchutí ROSE v sobě kombinuje šípky a okvětní lístky růží z Nizozemska. Fermentována je po dobu 10 dnů. Během té doby kombuchové kultury přemění původní čajový nálev ve vysoce probiotický, enzymatický nápoj se svěží květinovou chutí.  

Samotná kombucha (někdy nesprávně označena jako houba) je symbiotický útvar složený z octových bakterií a kvasinek. Přesný poměr jednotlivých bakterií je obchodní tajemství, ale můžeme vám prozradit, že ve VIGO kombuchách najdete kombinaci octových bakterií (zejména Gluconacetobacter a bakterie rodu Lactobacillus) a dále kvasinkové kultury (rodu Saccharomyces). Kombucha má tvar šedo-hnědé gumovité placky. 

Ve východní Asii má kombucha velkou tradici. V Japonsku byla známá již 400 let po Kristu, v Číně se zase uctívala jako božský dar. V průběhu staletí doputoval přírodní osvěžující nápoj i k nám do Evropy.

Použití:

Nejlépe chutná ledově vychlazená. Před konzumací neprotřepávat. Drobný zákal není závadou výrobku. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 48 hodin.

TIP:

Krásný tvar lahve může posloužit i jako originální váza.

 

Kombucha je velmi zajímavý nápoj, který pochází z východní Asie. Základ tvoří slazený čaj (zelený nebo černý), do kterého se přidají kombuchové kultury a nechají se působit po dobu až 10 dnů. Délka procesu fermentace má vliv i na výslednou chuť. Čím…

Více informací
Výhody
  • BIO
  • vegan
  • kvašený nealkoholický nápoj
  • vařena pouze v malých dávkách
  • balena ve skle
Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 ml
Energetická hodnota 86 kJ / 20 kcal
Tuky 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 4,5 g
- z toho cukry 4,3 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g
Vlastnosti BIOVegan

Složení

Alergeny jsou vyznačeny tučně

filtrovaná voda, fermentovaný černý čaj (voda, glukóza*, černý čaj*, jablečný ocet*, kvasinkové kultury, bakterie mléčného kvašení), třtinový cukr*, oxid uhličitý, výtažek ze šípku (0,2%), výtažek z růže (0,07%). *= z kontrolovaného ekologického zemědělství

Jak si vyrobit domácí kombuchu
Jakou roli hraje náš mikrobiom pro imunitní systém?