🚚 Při nákupu nad 499 Kč vám zásilku doručíme přes Balíkovnu ZDARMA. Platí do neděle 20.7. 📦

Kubešův med květový rozkvetlá louka 480g

Dopřejte si lžičku tekutého zlata z Kubešovy medové manufaktury a přeneste se do rozkvetlých luk Hané s každou lžičkou. Luční med voní rozmanitými květy a svou chutí nikdy neomrzí. Je výsledkem pečlivé práce včel, které sbírají nektar z rozmanitých květů, jako jsou pampelišky, dymnivky, vrby a ovocné stromy.  Více informací

Balení: 4.8 100 gVýrobce: Kubešova medová manufaktura Kód produktu: 02.13.0060

Natural
ČR produkt
Vyprodáno
(Dodání do 4 dnů)

169 Kč 35,21 Kč/100 g

Natural
ČR produkt

Dopřejte si lžičku tekutého zlata z Kubešovy medové manufaktury a přeneste se do rozkvetlých luk Hané s každou lžičkou. Luční med voní rozmanitými květy a svou chutí nikdy neomrzí. Je výsledkem pečlivé práce včel, které sbírají nektar z rozmanitých květů, jako jsou pampelišky, dymnivky, vrby a ovocné stromy.  Více informací

Kód: 02.13.0060

Objevte kouzlo prvního medobraní v každé sklenici! Med "Rozkvetlá louka" z Kubešovy medové manufaktury vás přenese do kouzelné krajiny Nízkého Jeseníku. Každá lžička tohoto medu ukrývá vůni rozmanitých květů – od prvních pampelišek přes něžné dymnivky až po vrby a rozkvetlé ovocné stromy. Pečlivá práce včel a čisté přírodní prostředí dávají vzniknout medu s jemnou květinovou chutí, který je stejně lahodný jako jarní ráno na rozkvetlé louce.

Květový med přirozeně krystalizuje. Při ztekuťování medu byste ho neměli zahřát víc než na 45-50 °C, aby nepřišel o své cenné látky. 

Použití:

  • přírodní sladidlo, kterým můžete nahradit klasický cukr
  • do těsta při pečení - perníčků, koláčů a sušenek
  • skvěle se hodí do marinád na maso či do salátových zálivek, kde zvýrazní chuť ostatních ingrediencí

Jak vyzrát na krystalizaci?

Krystalizace neboli lidově "zcukernatění" je přirozenou vlastností medů. Nezávisle na původu dříve či později zkrystalizuje téměř každý med kromě pastovaného. Květové medy krystalizují rychleji, medovicové medy krystalizují pomaleji. Krystalizace je možná vadou na kráse, ne však na kvalitě. Můžete ji zpomalit správným skladováním. Med je třeba skladovat v rozpětí 15-20 °C, při nižších teplotách krystalizuje rychleji. Medu rovněž nesvědčí světlo, skladujte ho vždy v temnu, ideálně v komoře. Ztuhlý med můžete jednoduše ztekutit šetrným zahřátím medu ve vodní lázni nebo v troubě předehřáté max na 50 °C.

Země původu: Česká republika

Objevte kouzlo prvního medobraní v každé sklenici! Med "Rozkvetlá louka" z Kubešovy medové manufaktury vás přenese do kouzelné krajiny Nízkého Jeseníku. Každá lžička tohoto medu ukrývá vůni rozmanitých květů – od prvních pampelišek přes něžné…

Více informací
Výhody
  • z malého rodinného včelařství z Nízkého Jeseníku
  • luční med s květinovou vůní
  • z ovocných stromů a luk

Složení

Alergeny jsou vyznačeny tučně

100% med květový

Oslaďte si život pravým českým medem
Zdravé medové perníčky