Mandle blanšírované 200g

Mandle jsou jádra suchých plodů mandloně obecné a jsou bohaté na rostlinné tuky (50%), bílkoviny (20%) a vlákninu. Blanšírované mandle jsou šetrně zbaveny slupky, takže jsou lépe stravitelné. Dodávají tělu velké množství energie a skvěle chutnají.

Výrobce
Natu
Kód skladu
02.01.0018
Dostupnost
skladem

Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskví a meruńkou. Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší producenty mandlí patří Spojené státy americké (zejména Kalifornie), dále Austrálie a Evropa.  

Původem jsou mandle pravděpodobně z oblasti západní Asie, odkud se rozšířily do celého světa. 

Loupané mandle neobsahují nahořklou slupku, proto jsou lépe stravitelné.

Věděli jste, že  

 V 30 gramech mandlí (hrst) máte zdraví na dlani? V této dávce máte obsaženou doporučenou denní dávku důležitého antioxidantu vitamínu E, který chrání buňky před oxidativním stresem. V této dávce mandlí jsou obsaženy v optimálním poměru vápník (64 mg), hořčík (144 mg) a fosfor (82 mg), které se starají o normální stav kostí a pomáhají udržovat acidobazickou rovnováhu v těle. Optimální poměr vápníku, hořčíku a fosforu zajišťuje správné vstřebávání těchto prvků. A dobrá zpráva nejen pro sportovce! 30 g mandlí obsahuje 6 g bílkovin, což je opravdu slušná dávka na tak malé množství.

TIPY

  1. Snídaňové kaše: Přidejte pár mandlí do kaše v kombinaci s ovocem.

  2. Smoothies: Rozmixujte s banánem, přidejte kakaový prášek, med a máte krémové čokoládové smoothie, které ocení nejen vaše děti.

  3. Mandlové mléko: Konzumace mandlového mléka je podle ajurvédy vhodná po sexu k celkové regeneraci. Příprava: rozmixujte dva hrnky teplé vody a hrnek mandlí výkonným mixérem. Vzniklý nápoj přeceďte. Mléko dochuťte kardamonem, šafránem, máslem GHÍ a lžičkou medu. Zbylou drť můžete využít na přípravu palačinek, lívanců nebo jí použít na přípravu rozjasňující pleťové masky.

  4. Mandlové máslo: Rozmixujte mandle ve výkonném mixéru na jemno. Můžete přidat přírodní sladidla a špetku soli na dochucení.

  5. Pečení: Využijte mleté mandle jako součást těsta na pečení v nejrůznějších receptech.

  6. Dochucování jídel: Dochází vám inspirace jak dochutit pokrmy? Sáhněte po mandlích. Hodí se do sladkých i slaných jídel.

  7. Amlou: Rozmixujte mandle s arganovým olejem, medem a špetkou soli a získáte lahodnou marockou pomazánku!

  8. Marcipán

  9. Makronky: Tradiční francouzské makronky si připravíte jednoduše z vaječných bílků, mletých mandlí a cukru.

Země původu: Spojené státy americké

Složení:  100% jádra loupaných mandlí. Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů.

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g

  • Energetická hodnota
    2593 kJ / 628 kcal
  • Tuky
    56 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny
    4,5 g
  • Sacharidy
    4 g
  • - z toho cukry
    4 g
  • Vláknina
    12 g
  • Bílkoviny
    21 g
  • Sůl
    0 g

Natu svět

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...