Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

2 pl chia semínek
80 g sušeného ovoce (datle, fíky, meruňky) nakrájeného na kousky
200 g mletých ovesných vloček
30 g strouhaného kokosu
2 pl kokosového oleje
2 pl javorového sirupu
2 čl masala koření 
(2 čl mleté skořice, 1,5 čl sušeného zázvoru, 1 čl kardamonu, 1 čl hřebíčku,
1 čl pomerančové kůry, 1/2 čl černého pepře, 1/4 čl nového koření, 1/4 muškátového oříšku)
1 čl kypřícího prášku bez fosfátů
1/2 čl vanilkového extraktu
špetka jemné himalájské růžové soli

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Kokos strouhaný 500g Kokos strouhaný 500g Kód: 02.01.0073 Počet hvězdiček je 0 z 5 Dopřejte si exotiku plnou vlákniny a jiných prospěšných látek v podobě voňavého kokosu. Skladem 75 Kč 
Pistáciový krém crunchy 140 g Pistáciový krém crunchy 140 g Kód: 02.09.0053 Počet hvězdiček je 0 z 5 Milujete pistácie? Naše ochucené varianty pistáciových másel pak nesmí uniknout vaší pozornosti! Tři jedinečné kombinace chutí,… Skladem 259 Kč 
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 0 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Skladem 160 Kč 

Vánoční cukroví můžeme péct bez cukru a přesto bude skvěle chutnat. Tenhle recept je toho důkazem. Sušené ovoce krásně těsto prosladí a směs koření CHAI provoní a dodá vánoční esenci. 

Postup:

Smícháme namočená chia semínka společně s namočeným a scezeným sušeným ovocem. Vypracujeme těsto, které necháme ztuhnout v lednici. 

Z těsta vyválíme placku 0,5 cm, kterou pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Nakrájíme jí na čtverečky, které od sebe následně oddělíme.

Pečeme na 15-20 minut na 170°C.

"love nature, love yourself"

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi. Více článků autora