VÁNOČNÍ SOUTĚŽ o dárky v hodnotě 10 000 Kč naleznete zde

Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

280 g pohankové mouky
200 g kvalitního másla pokojové teploty
80 g březového cukru moučka + extra na obalení
120 g mletých lískových ořechů
1 sáček vanilkového cukru

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Lískové ořechy 200g Lískové ořechy 200g Kód: 02.01.0008 Počet hvězdiček je 0 z 5 Plody lísky obecné jsou bohaté na rostlinné tuky a vlákninu. Dodávají velké množství energie a skvěle chutnají.  Skladem 115 Kč 
Lískové ořechy 500g Lískové ořechy 500g Kód: 02.01.0009 Počet hvězdiček je 0 z 5 Plody lísky obecné jsou bohaté na rostlinné tuky a vlákninu. Dodávají velké množství energie a skvěle chutnají.    Skladem 249 Kč 

Vanilkové rohlíčky neodmyslitelně patří k Vánocům a podtrhují úžasnou vánoční atmosféru po všech stránkách. Jejich vůně a chuť jsou tak specifické, že se řadí mezi nejoblíbenější  vánoční cukroví. V základních receptech na vanilkové rohlíčky se používá hromada bílého cukru a mouky. My jsme se vám letos rozhodli představit mnohem snesitelnější variantu, na které si můžete pochutnávat bez jakýchkoliv výčitek! Tajemstvím je březový moučkový cukr neboli xylitol, který je vhodný i pro diabetiky! Místo klasické pšeničné mouky jsme v receptu nahradili mouku 100% pohankovou mouku.

Postup:

Všechny ingredience zpracujeme a vytvoříme hmotu, ze které tvoříme rohlíčky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 160°C 15 minut. Krátce po upečení rohlíčky obalujeme v xylitolu a skládáme do krabice na cukroví. 

Těsto doporučujeme nechat uležet přes noc v lednici, ale není to nutností. Z použitého množství surovin připravíte 3 plechy rohlíčků práce vám zabere 40 minut.

"love nature, love yourself"

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi. Více článků autora