Vanilkové rohlíčky z pohankové mouky
Napsáno 01.01.2019
Co budete potřebovat?
280 g pohankové mouky
200 g kvalitního másla pokojové teploty
80 g březového cukru moučka + extra na obalení
120 g mletých lískových ořechů
1 sáček vanilkového cukru

Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
PROBIO Mouka pohanková hladká bezlepková BIO 500g Kód: 02.04.0103 Všestranný pomocník do kuchyně, kterého ocení nejen celiaci. S bezlepkovou pohankovou moukou vykouzlíte křupavé palačinky, vánoční cukroví… | Skladem | 82 Kč | ||
![]() |
Lískové ořechy 200g Kód: 02.01.0008 Plody lísky obecné jsou bohaté na rostlinné tuky a vlákninu. Dodávají velké množství energie a skvěle chutnají. | Skladem | 99 Kč |
Vanilkové rohlíčky neodmyslitelně patří k Vánocům a podtrhují úžasnou vánoční atmosféru po všech stránkách. Jejich vůně a chuť jsou tak specifické, že se řadí mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. V základních receptech na vanilkové rohlíčky se používá hromada bílého cukru a mouky. My jsme se vám letos rozhodli představit mnohem snesitelnější variantu, na které si můžete pochutnávat bez jakýchkoliv výčitek! Tajemstvím je březový moučkový cukr neboli xylitol, který je vhodný i pro diabetiky! Místo klasické pšeničné mouky jsme v receptu nahradili mouku 100% pohankovou mouku.
Postup:
Všechny ingredience zpracujeme a vytvoříme hmotu, ze které tvoříme rohlíčky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 160°C 15 minut. Krátce po upečení rohlíčky obalujeme v xylitolu a skládáme do krabice na cukroví.
Těsto doporučujeme nechat uležet přes noc v lednici, ale není to nutností. Z použitého množství surovin připravíte 3 plechy rohlíčků práce vám zabere 40 minut.
"love nature, love yourself"