Napsáno 06.04.2021

Co budete potřebovat?

na menší pekáček:
50g ovesných vloček
2 lžičky arašídového másla
2 lžičky kokosového oleje
lžička medu
1/2 lžičky vanilkového extraktu
džem medová borůvka

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Medová borůvka extra džem výběrový speciální 205g Medová borůvka extra džem výběrový speciální 205g Kód: 02.17.0118 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kolekce ručně vyráběných džemů s vůní lesa a zahrady. To jsou džemy od NATU s vysokým podílem ovoce a bez rafinovaného cukru. Varianta… Skladem 165 Kč 
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Skladem 165 Kč 

Jednoduché, rychlé a budou je milovat i děti. Na tyto sladké krekry z ovesných vloček budete potřebovat jen pár ingrediencí, ale i tak udělají velkou parádu. Ne ale na dlouho - nebezpečně rychle totiž mizí. Dobrou chuť!

Formu si vyložíme pečícím papírem. Polovinu ovesných vloček si rozmixujeme. Do jedné mísy si dáme všechny ovesné vločky. V jiné (nejlépe skleněné) misce si rozehřejeme na pár vteřin v mikrovlnce med, kokosový olej a arašídové máslo. Zamícháme a přidáme vanilkový extrakt. Vše smícháme a uděláme si sypké těsto. 2/3 tohoto těsta vmačkáme pevně do formy. Tuto vrstvu potřeme opatrně borůvkovou marmeládou a zasypeme zbytkem směsi. Pečeme na 200 stupňů, 25 min. Po úplném vyhladnutí rozkrájíme a můžeme podávat.

"love nature, love yourself"

Kristýna Chadrabová

Jmenuji ji se Kristýna a už od mala jsem po vzoru mamky ráda pekla. V roce 2017 mi byla zjištěna celiakie. Ze začátku jsem z toho nebyla nadšená, ale po čase jsem si v tom našla krásnou zálibu. 

Začala jsem nad tím přemýšlet jako nad něčím výjimečným. Díky celiakii jsem objevila spoustu nových surovin i přátel, co mají stejný problém. Bezlepkové pečení, je teď něco, co mě naplňuje.

Více článků autora