Potachos
Co budete potřebovat?
80 g uvařených červených fazolí50 g cherry rajčátek
50 g kukuřice
40 g avokáda
15 g kešu ořechů
fialová cibule
koriandr
šťáva z 1/2 citronu
Bramborové chipsy:
180 g brambor
1 čajová lžička lahůdkového droždí
1 čajová lžička sladké papriky
Kešu sýr:
150 g kešu ořechů (předem namočených)
3 polévkové lžíce lahůdkového droždí
1 polévková lžíce citrónové šťávy
50 ml rostlinného mléka
Období novoročních předsevzetí se často pojí s nejrůznějšími zákazy a nepříjemnými změnami. Tak co se letos netrápit tím, co z jídelníčku vyřadit, ale zaměřit se naopak na to, co do jídelníčku ZAŘADIT? Recepty z čistě přírodních ingrediencí, díky kterým se budeme cítit plní vitality a energie. Například toto “POTACHOS”, které si pro vás připravila Tereza’s Diary.
Dobrou chuť!
Kešu sýr:
Kešu ořechy dáme do mixéru a rozmixujeme je na jemný krém. Přidáme všechny zbylé ingredience a důkladně je rozmixujeme do požadované konzistence (případně dolijeme více mléka).
Bramborové chipsy:
Nejdříve si předehřejeme troubu na 200°C.
Brambory si opláchneme, nakrájíme na tenká kolečka a dáme do mísy. Posypeme je kořením a důkladně promícháme. Poté je rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je péct 45 min.
Opečené bramborové chipsy dáme na talíř, přidáme fazole, kukuřici, avokádo, kešu ořechy, kešu sýr a cibuli, vše zalijeme citronovou šťávou a posypeme koriandrem a můžeme podávat!
"love nature, love yourself"