Jarní lehká polévka s quinoou
Napsáno 01.01.2019
Co budete potřebovat?
- 1 lžíce ghí, nebo olivového oleje
- 150 g quinoy
- 2 na jemno nakrájené cibule
- 3 mrkve nakrájené na kostičky
- 250 g nasekaných rajčat (v plechovce)
- 100 g řapíkatého celeru nakrájeného na drobno
- 100 g bílého zelí nakrájeného na nudličky
- 1 l zeleninového vývaru
- 3 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1 stroužek česneku
- 2 cm zázvoru
- šťáva z půlky citronu

Pokud máte v plánu odlehčit trochu jídelníček, začít jíst zdravěji a milujete polévky, máme pro vás skvělý recept. Tato zeleninová polévka s quinoou provoněná rozmarýnem a okořeněná zázvorem vás zasytí a dodá potřebné živiny. Quinoa je velmi výživná přirozeně bezlepková pseudoobilovina bohatá na rostlinné bílkoviny.
Postup
-
Na oleji nebo na GHí necháme zesklovatět cibulku.
-
Přidáme nakrájenou mrkev a propláchnutou quinou.
-
Přidáme rajčata, snítky rozmarýnu a zalijeme vývarem. Vaříme 15 min.
-
Přidáme řapíkatý celer, zelí, dosolíme. Vaříme 10 min.
-
Přidáme na jemno nastrouhaný česnek, zázvor a šťávu z citronu a necháme pod pokličkou dojít.
TIP na závěr: Pokud jíte maso, skvěle se do polévky při servírování hodí tuňák zakápnutý šťávou z citronu.
"love nature, love yourself"