Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

  • 1 lžíce ghí, nebo olivového oleje
  • 150 g quinoy
  • 2 na jemno nakrájené cibule
  • 3 mrkve nakrájené na kostičky
  • 250 g nasekaných rajčat (v plechovce)
  • 100 g řapíkatého celeru nakrájeného na drobno
  • 100 g bílého zelí nakrájeného na nudličky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 cm zázvoru
  • šťáva z půlky citronu

Pokud máte v plánu odlehčit trochu jídelníček, začít jíst zdravěji a milujete polévky, máme pro vás skvělý recept. Tato zeleninová polévka s quinoou provoněná rozmarýnem a okořeněná zázvorem vás zasytí a dodá potřebné živiny. Quinoa je velmi výživná přirozeně bezlepková pseudoobilovina bohatá na rostlinné bílkoviny.

Postup

  1. Na oleji nebo na GHí necháme zesklovatět cibulku.

  2. Přidáme nakrájenou mrkev a propláchnutou quinou.

  3. Přidáme rajčata, snítky rozmarýnu a zalijeme vývarem. Vaříme 15 min.

  4. Přidáme řapíkatý celer, zelí, dosolíme. Vaříme 10 min.

  5. Přidáme na jemno nastrouhaný česnek, zázvor a šťávu z citronu a necháme pod pokličkou dojít.

TIP na závěr: Pokud jíte maso, skvěle se do polévky při servírování hodí tuňák zakápnutý šťávou z citronu.

"love nature, love yourself"

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Více článků autora