Napsáno 09.03.2020

Co budete potřebovat?

80 g ovesných vloček
20 g mandlového proteinu
120 g mandlového másla
3 polévkové lžíce javorového sirupu
2 polévkové lžíce kokosového oleje
150 g hořké čokolády

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 0 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Skladem 160 Kč 
Mandlový protein BIO 200g Mandlový protein BIO 200g Kód: 02.15.0003 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mandlový protein je stvořený pro všechny, kteří chtějí snadno navýšit příjem bílkovin - pro sportovce, vegany i vegetariány. Vyrábí se… Skladem 229 Kč 

Kupované proteinové tyčinky bývají často plné přidaného rafinovaného cukru nebo umělých sladidel. Připravte si proto raději domácí podle našeho receptu - na doslazení jsou potřeba jen datle, které ovšem v kombinaci s mandlovým máslem a hořkou čokoládou zajistí explozi chuťových buněk. Přesvědčte se sami! 

Ovesné vločky si rozmixujeme na mouku. Přesypeme je do misky, přidáme mandlový protein a promícháme. V druhé misce si smícháme mandlové máslo, javorový sirup a kokosový olej. Vzniklou směs vmícháme do suchých ingrediencí a přisypeme 20 g nasekané čokolády. Promícháme a těsto rovnoměrně rozprostřeme do zapékací formy vyložené pečícím papírem. Formu dáme na 30 min do mrazáku a mezitím si v hrnci rozpustíme zbytek čokolády. Základ vyndáme z mrazáku, polijeme ho čokoládou a formu dáme na 20 min do lednice. Poté ji vyndáme, rozkrájíme na řezy a můžeme podávat! 

 "love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora