Napsáno 02.04.2020

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Hrachový protein BIO 200g Hrachový protein BIO 200g Kód: 02.15.0005 Počet hvězdiček je 0 z 5 Hrachový protein patří mezi rostlinnými proteiny k nejbohatším na obsah bílkovin. Proteinový prášek obsahuje 84 g bílkovin ve 100 gramech a… Skladem 145 Kč 
MSM 150 g MSM 150 g Kód: 02.16.0044 Počet hvězdiček je 5 z 5 Doplněk stravy. MSM je bílý krystalický prášek bez zápachu. V přírodě vzniká v oceánu, kde některé bakterie a mořské řasy produkují síru,… Skladem 89 Kč 
Pistáciový krém crunchy 140 g Pistáciový krém crunchy 140 g Kód: 02.09.0053 Počet hvězdiček je 0 z 5 Milujete pistácie? Naše ochucené varianty pistáciových másel pak nesmí uniknout vaší pozornosti! Tři jedinečné kombinace chutí,… Skladem 259 Kč 
Mandlový protein BIO 200g Mandlový protein BIO 200g Kód: 02.15.0003 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mandlový protein je stvořený pro všechny, kteří chtějí snadno navýšit příjem bílkovin - pro sportovce, vegany i vegetariány. Vyrábí se… Skladem 229 Kč 

Každý sportovec bezpochyby ví, že samotné cvičení je pouhá část úspěchu - velice důležitý je také správný jídelníček, dále doplňky stravy a v neposlední řadě adekvátní regenerace.

Čím podpořit růst svalové hmoty?

Bílkoviny (neboli proteiny) jsou polymery složené z aminokyselin. Podle množství a poměru aminokyselin bílkoviny dělíme na plnohodnotné (živočišné) a neplnohodnotné (rostlinné). Bílkoviny přispívají k růstu a udržení svalové hmoty, proto je jejich nedostatek pro sportovce velice nežádoucí. Jak se mu vyhnout? Zakomponujte do své stravy některý z našich proteinových prášků:

  • HRACHOVÝ PROTEIN

Hrachový protein se získává mechanickým drcením žlutého hrachu a následnou izolací hrachové bílkoviny. Díky tomu neobsahuje lepek ani laktózu a je tudíž vhodný i pro vegany. V jedné dávce (30 g) obsahuje 25 g bílkovin, a dokonce všechny esenciální aminokyseliny včetně BCAA. Dále vyniká také vysokým obsahem vitamínů E a K, vápníku, hořčíku či železa.

  • MANDLOVÝ PROTEIN

Mandlový protein se získává mechanickým lisováním blanšírovaných mandlí, kdy se částečně oddělí tuk, který se využívá na výrobu mandlového oleje a sacharidy. Vzniklá hmota se nadále vysuší a scedí. Mandlový protein obsahuje 14 g bílkovin v 1 dávce (30 g), 14% vlákniny a bohatý je také na vápník. Má lahodnou smetanovou chuť a při pečení se jím dá nahradit část mouky. Vyzkoušejte náš recept na dýňový cheesecake:

INGREDIENCE:

 Korpus:

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 3 polévkové lžíce mandlového proteinu
  • 2 nastrouhaná jablka
  • 8 datlí namočených ve vodě
  • skořice

Náplň:

  •  1/2 hrnku kokosového mléka
  •  1/2 hrnku dyňového pyré
  • 1/3 hrnku kokosového cukru
  •  rozmačkaný banán
  •  1 hrst mandlí (namočených 30 minut v horké vodě)
  •  vymačkaná šťáva z citronu
  •  skořice

Ovesné vločky rozmixujeme společně s kokosem. Poté si zvlášť rozmixujeme datle s vodou, ve které byly namočené, přidáme zbývající ingredience na korpus a vše důkladně promícháme. Korpus rozprostřeme do formy a vložíme ho na chvilku do mrazáku.

Všechny ingredience na náplň společně smícháme v misce a tyčovým mixérem je rozmixujeme do hladka (tak, aby se mandle rozdrtily). Na závěr náplň nalijeme na korpus. Cheesecake před podáváním necháme pár hodin ztuhnout v mrazáku.

  • CHIA PROTEIN

Chia semínka jsou skvělým zdrojem omega 3 a omega 6 mastných kyselin, které jsou velice důležitou součástí jídelníčku. Chia protein se získává mechanickým drcením chia semínek a následnou izolací bílkovin. Jedna dávka (30 g) obsahuje 9 g kvalitních rostlinných bílkovin a dále vysoké množství vápníku, fosforu či hořčíku. Chia protein vyniká svými zahušťovací schopnosti a lehce gelovou konzistenci, díky čemuž v receptech může nahradit část mouky nebo vajíčko. 

  • RÝŽOVÝ PROTEIN

Rýžový protein z hnědé rýže je jeden z nejkvalitnějších rostlinných proteinů. Je velmi dobře stravitelný, neobsahuje laktózu, lepek ani sóju. Jeho využití je velice široké - můžete ho přidat do svého oblíbeného smoothie, do snídaňové kaše nebo jím například nahradit část mouky při pečení.

Čím podpořit zdraví kloubů?

MSM je bílý krystalický prášek s lehce nahořklou chutí. V přírodě vzniká v oceánu, kde některé bakterie a mořské řasy produkují síru, která se uvolňuje do mořské vody. Tato látka uniká do atmosféry a účinkem ultrafialového záření tak oxiduje (přes další chemické procesy) na MSM. Jedná se o doplněk stravy, který vyživuje klouby a je tedy vhodný pro sportovce, ale také fyzicky pracující osoby či seniory. Příprava je jednoduchá - stačí 1/2 čajové lžičky (0,5-1 g) 2x denně rozmíchat ve 200 ml vody (doporučujeme přidat acerolu či camu camu, jelikož vitamin C zvyšuje vstřebávání a účinnost MSM).

Čím podpořit regeneraci?

Neexistuje lepší způsob regenerace než dlouhá koupel. Vyzkoušejte proto Epsomskou sůl - jedná se o sloučeninu hořčíku a síranu. Hořčík je pro organismus velmi důležitý, jelikož snižuje záněty, pomáhá funkci svalů a nervů, a navíc pomáhá produkovat hormon serotonin, který navozuje pocit štěstí. Sírany jsou také velice podstatné, zlepšují vstřebávání živin do těla, a naopak pomáhají vyplavovat toxiny a také zmírňují migrény. Koupel má tudíž velice blahodárné účinky - uvolňuje nervový systém, pomáhá při hojení kožních problémů, tiší bolesti zad a končetin, uvolňuje svalové napětí a pomáhá zbavovat tělo škodlivých látek. Pravidelné koupele mají také vliv na srdeční rytmus, snižují krevní sraženiny a také krevní tlak. Koupel pomáhá také tišit bolesti nohou, zbavuje otoků, změkčuje ztvrdlou kůži na patách. Uvidíte, že se po koupeli budete cítit jako znovuzrození!

 "love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora