Napsáno 02.04.2020

Co se dozvíte?

Každý sportovec bezpochyby ví, že samotné cvičení je pouhá část úspěchu - velice důležitý je také správný jídelníček, dále doplňky stravy a v neposlední řadě adekvátní regenerace.

Suroviny

Product Availability Price Quantity (pc)
Organic Pea Protein 200g Organic Pea Protein 200g Code: 02.15.0005 Rating value is 5 of 5 Pea protein is one of the richest in protein content among plant proteins. The protein powder contains 84 g of protein per 100 grams and is… In stock 6,49 € 
MSM 150g MSM 150g Code: 02.16.0044 Rating value is 5 of 5 Dietary supplement. MSM is a white, odorless, crystalline powder. It is naturally produced in the ocean where certain bacteria and seaweed… In stock 3,39 € 
Organic Almond Protein 200g Organic Almond Protein 200g Code: 02.15.0003 Rating value is 5 of 5 Almond protein is made for everyone who wants to easily increase their protein intake - for athletes, vegans and vegetarians. It is… In stock 9,63 € 

Čím podpořit růst svalové hmoty?

Bílkoviny (neboli proteiny) jsou polymery složené z aminokyselin. Podle množství a poměru aminokyselin bílkoviny dělíme na plnohodnotné (živočišné) a neplnohodnotné (rostlinné). Bílkoviny přispívají k růstu a udržení svalové hmoty, proto je jejich nedostatek pro sportovce velice nežádoucí. Jak se mu vyhnout? Zakomponujte do své stravy některý z našich proteinových prášků:

  • HRACHOVÝ PROTEIN

Hrachový protein se získává mechanickým drcením žlutého hrachu a následnou izolací hrachové bílkoviny. Díky tomu neobsahuje lepek ani laktózu a je tudíž vhodný i pro vegany. V jedné dávce (30 g) obsahuje 25 g bílkovin, a dokonce všechny esenciální aminokyseliny včetně BCAA. Dále vyniká také vysokým obsahem vitamínů E a K, vápníku, hořčíku či železa.

  • MANDLOVÝ PROTEIN

Mandlový protein se získává mechanickým lisováním blanšírovaných mandlí, kdy se částečně oddělí tuk, který se využívá na výrobu mandlového oleje a sacharidy. Vzniklá hmota se nadále vysuší a scedí. Mandlový protein obsahuje 14 g bílkovin v 1 dávce (30 g), 14% vlákniny a bohatý je také na vápník. Má lahodnou smetanovou chuť a při pečení se jím dá nahradit část mouky. Vyzkoušejte náš recept na dýňový cheesecake:

INGREDIENCE:

 Korpus:

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 3 polévkové lžíce mandlového proteinu
  • 2 nastrouhaná jablka
  • 8 datlí namočených ve vodě
  • skořice

Náplň:

  •  1/2 hrnku kokosového mléka
  •  1/2 hrnku dyňového pyré
  • 1/3 hrnku kokosového cukru
  •  rozmačkaný banán
  •  1 hrst mandlí (namočených 30 minut v horké vodě)
  •  vymačkaná šťáva z citronu
  •  skořice

Ovesné vločky rozmixujeme společně s kokosem. Poté si zvlášť rozmixujeme datle s vodou, ve které byly namočené, přidáme zbývající ingredience na korpus a vše důkladně promícháme. Korpus rozprostřeme do formy a vložíme ho na chvilku do mrazáku.

Všechny ingredience na náplň společně smícháme v misce a tyčovým mixérem je rozmixujeme do hladka (tak, aby se mandle rozdrtily). Na závěr náplň nalijeme na korpus. Cheesecake před podáváním necháme pár hodin ztuhnout v mrazáku.

  • CHIA PROTEIN

Chia semínka jsou skvělým zdrojem omega 3 a omega 6 mastných kyselin, které jsou velice důležitou součástí jídelníčku. Chia protein se získává mechanickým drcením chia semínek a následnou izolací bílkovin. Jedna dávka (30 g) obsahuje 9 g kvalitních rostlinných bílkovin a dále vysoké množství vápníku, fosforu či hořčíku. Chia protein vyniká svými zahušťovací schopnosti a lehce gelovou konzistenci, díky čemuž v receptech může nahradit část mouky nebo vajíčko. 

  • RÝŽOVÝ PROTEIN

Rýžový protein z hnědé rýže je jeden z nejkvalitnějších rostlinných proteinů. Je velmi dobře stravitelný, neobsahuje laktózu, lepek ani sóju. Jeho využití je velice široké - můžete ho přidat do svého oblíbeného smoothie, do snídaňové kaše nebo jím například nahradit část mouky při pečení.

Čím podpořit zdraví kloubů?

MSM je bílý krystalický prášek s lehce nahořklou chutí. V přírodě vzniká v oceánu, kde některé bakterie a mořské řasy produkují síru, která se uvolňuje do mořské vody. Tato látka uniká do atmosféry a účinkem ultrafialového záření tak oxiduje (přes další chemické procesy) na MSM. Jedná se o doplněk stravy, který vyživuje klouby a je tedy vhodný pro sportovce, ale také fyzicky pracující osoby či seniory. Příprava je jednoduchá - stačí 1/2 čajové lžičky (0,5-1 g) 2x denně rozmíchat ve 200 ml vody (doporučujeme přidat acerolu či camu camu, jelikož vitamin C zvyšuje vstřebávání a účinnost MSM).

Čím podpořit regeneraci?

Neexistuje lepší způsob regenerace než dlouhá koupel. Vyzkoušejte proto Epsomskou sůl - jedná se o sloučeninu hořčíku a síranu. Hořčík je pro organismus velmi důležitý, jelikož snižuje záněty, pomáhá funkci svalů a nervů, a navíc pomáhá produkovat hormon serotonin, který navozuje pocit štěstí. Sírany jsou také velice podstatné, zlepšují vstřebávání živin do těla, a naopak pomáhají vyplavovat toxiny a také zmírňují migrény. Koupel má tudíž velice blahodárné účinky - uvolňuje nervový systém, pomáhá při hojení kožních problémů, tiší bolesti zad a končetin, uvolňuje svalové napětí a pomáhá zbavovat tělo škodlivých látek. Pravidelné koupele mají také vliv na srdeční rytmus, snižují krevní sraženiny a také krevní tlak. Koupel pomáhá také tišit bolesti nohou, zbavuje otoků, změkčuje ztvrdlou kůži na patách. Uvidíte, že se po koupeli budete cítit jako znovuzrození!

 "love nature, love yourself"