Proteinové čočkové penne s tempehem

Co budete potřebovat

  • kokosový olej
  • 200 g čočkových penne
  • 1 cibule
  • 1 polévková lžíce uzené papriky
  • 100 g uzeného tempehu
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 100 g kukuřice
  • 150 ml kokosového mléka
  • 2 polévkové lžíce kokosového krému 
  • 1 čajová lžička chilli koření
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky

Sportovci, pozor! Dnešní recept je přesně pro vás - je doslova nabitý bílkovinami! Zároveň je vhodný také pro vegany nebo jedince s intolerancí lepku, vyžaduje jen pár ingrediencí a je hotový za chvilku. Dobrou chuť!

 

Nejdříve si dáme vařit těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím si připravíme omáčku. Na rozpáleném oleji si osmahneme cibuli spolu s tempehem a uzenou paprikou. Poté přidáme uvařené těstoviny, zalijeme je kokosovým mlékem a necháme vařit cca 4 minutky. Přidáme všechny zbylé ingredience - rajčatový protlak, chilli, kokosové mléko, sójovou omáčku a za občasného míchání necháme pár minut společně vařit. Na závěr přemístíme na talíř a můžeme podávat! Dobrou chuť. 

 

 "love nature, love yourself"

Taste our life

Taste our life

Naše jména jsou Barbora Millerová a Jakub Procházka. Na instagramu vystupujeme pod přezdívkou @taste_our_life, kde sdílíme recepty, úryvky ze sportu, myšlenky a cestování. Naše společná cesta se začala psát  před necelými dvěma lety v Salzburku. Jsme mladý pár nadšený do zdravého životního stylu, společného vaření a cvičení. Mezi naše záliby patří také akrojóga, cestování a objevování nových míst.

Barča studuje 4.ročník všeobecného gymnázia v Praze, pracuje v Delmartu, odmalinka prohání soupeře na tenisovém kurtu, baví ji latinsko-americké tance, hraje na klavír, provozuje jógu a každý den cvičí s vlastní vahou. 

 Kuba chodí do druhého ročníku na UK FTVS. Pět let pracuje jako trenér akrobacie, 10let se věnuje Parkouru. Provozuje horolezení, plavání a snaží se komplexně zlepšovat v co nejvíce sportech. 

Chceme motivovat, inspirovat a hlavně ukázat, že každý je něčím výjimečný a nemusí se bát tu originalitu dostat na povrch. :)

 

Další recepty autora
Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...