Tempehové kari
Napsáno 21.02.2022
Co budete potřebovat?
Na 3 porce:
- 1 balení uzeného tempehu
- 200g žampionů
- 1 cibule
- 90g rajčatového protlaku
- 150ml Kokosového nápoje BIO
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce červené kari pasty
- koření - uzená paprika, římský kmín
- sůl, pepř
- Kokosový olej BIO
- Protein Pasta Fusilly z luštěnin BIO
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… | Skladem | 6,734 € |
Už jste někdy ochutnali TEMPEH? Jedná se o rostlinnou alternativu masa, která vzniká fermentováním sojových bobů a která je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, vlákniny i mnoha důležitých vitaminů a minerálů. Využití je nesmírně široké a naše food blogerka Kačka si pro vás připravila recept na tohle výživné kari. Dobrou chuť!
Nakrájíme si tempeh, žampiony a cibuli. Orestujeme na lžičce kokosového oleje. Mezitím si smícháme zbytek ingrediencí. Když je tempeh, houby a cibule orestovaná, vlejeme do pánve připravenou směs. Pořádně promícháme a necháme pár minut povařit. Jako přílohu jsem zvolila luštěninové těstoviny.
"love nature, love yourself"