Napsáno 28.03.2022

Co budete potřebovat?

  • 80 g Rýže Basmati BIO
  • 50 g Super Veggie Zelený hrášek

Řepné pesto:

  • 150 g červené řepy
  • 20 g Kešu krému
  • šťáva z 1/2 citronu

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Super Veggie Zelený hrášek 40g Super Veggie Zelený hrášek 40g Kód: 02.03.0059 Počet hvězdiček je 5 z 5 Sladký, křupavý a výživný. Mrazem sušený hrášek vypadá i chutná jako čerstvě utržený. Skladem 4,45 € 
Kešu krém 140 g Kešu krém 140 g Kód: 02.09.0028 Počet hvězdiček je 5 z 5 To pravé ořechové pro vás! RAW kešu krém je vyroben šetrným a důkladným zpracováním kešu ořechů té nejvyšší kvality. Při procesu výroby RAW… Skladem 6,08 € 

Rychlý, výživný a hlavně taák moc chutný… tenhle jarní recept na řepné rizoto jednoduše musíte vyzkoušet co nejdřív. Dobrou chuť!

Červenou řepu si nakrájíme na kostičky, které dáme do trouby a necháme je péct přibližně 40 min na 200°C. Poté je dáme do mixéru společně se všemi zbývajícími ingrediencemi na pesto a mixujeme do požadované konzistence (případně dolijeme trochou vody či mléka). Rýži dáme do hrnce, zalijeme ji dvojnásobným množstvím horké vody a vaříme, dokud všechnu vodu neabsorbuje. Uvařenou rýži dáme do velké mísy, přisypeme hrášek, přidáme pesto a důkladně promícháme. Poté můžeme podávat.

"love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora