Napsáno 29.10.2019

Co budete potřebovat?

Protein Pasta Penne z červené čočky
lžíce arašídové másla
dýňová semínka
½ hrnku tomatové passaty
oblíbená zelenina – červená paprika, cuketa, mrkev, kadeřávek/špenát
stroužek česneku
oblíbená bylinka – koriandr 
lžíce tamari/sojové omáčky
lžičku hořčice
sůl, pepř, lahůdkové droždí, paprika

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Protein Pasta Penne z červené čočky BIO 250 g Protein Pasta Penne z červené čočky BIO 250 g Kód: 02.04.0085 Počet hvězdiček je 5 z 5 BIO bezlepkové těstoviny z červené čočky jsou skvělou volbou pro všechny příznivce vyváženého stravování. Luštěninové těstoviny jsou bohaté… Skladem 4,04 € 
Arašídový krém 300g Arašídový krém 300g Kód: 02.09.0012 Počet hvězdiček je 5 z 5 To pravé ořechové pro vás! Arašídový krém pražený je vyroben šetrným a důkladným zpracováním lehce pražených arašídů té nejvyšší kvality,… Skladem 4,69 € 

Podzim už je v plném proudu, a tak je dobré, dávat našemu tělu jídla, která ho pořádně zahřejí, vyživí, a samozřejmě i polichotí našim chuťovým buňkám. No a jaké jídlo se hodí do těchto chladnějších dnů víc, než pořádná miska teplých těstovin?

Penne, které jsem použila pro tento recept, jsou přirozeně bezlepkové, protože je jejich hlavní a jediná ingredience červená čočka. Jsou tudíž i plné bílkovin a navíc doba vaření trvá pouhých 5 minut! Proto krásně poslouží jako ideální rychlovka na doma nebo jako pořádný oběd do krabičky.

Na pánev zprudka osmahneme oblíbenou zeleninu s kořením a těstoviny uvaříme dle návodu. V hrnku si rozmícháme pasatu s lahůdkovým droždím, arašídovým máslem, hořčicí a sójovkou. Uvařené těstoviny zcedíme, přihodíme do pánve se zeleninou a zalijeme rajčatovou omáčkou. Závěrem směs necháme minutku probublat na mírném plameni, aby se pořádně propojily chutě. Poté už jen přendáme těstoviny do oblíbené misky, posypeme koriandrem a dýňovými semínky a v pohodlí domova či na cestách v krabičce vychutnáme.

 "love nature, love yourself"

Luci Štirská

Momentálně chodím do maturitního ročníku gymnázia. O stravu jsem se začala zajímat už na základní škole, kdy jsem si mimo jiné založila i svůj instagramový profil (@lucaastirskaa). Sdílím tam tipy nejen na plnohodnotná a chutná jídla, ale i na plnohodnotnější život a přijetí sebe sama. Ve volném čase se zajímám o psychologii a výživu, ráda čtu, píšu, fotím nebo se věnuji hudbě. Také jsem minulé léto odjela do Indie a prohloubila své znalosti v oblasti Vinyasa a Ashtanga jógy. Věřím, že se v životě děje všechno přesně tak, jak má, a proto jsem vděčná za každou zkušenost, kterou mi přichystá.

Více článků autora