Lowcarb bread
Napsáno 01.01.2019
3 lžíce psyllia
150 g řeckého či smetanového jogurtu
80 g lněného semínka
60 g semínek či ořechů (pekanových, slunečnicových)
prášek do pečiva bez fosfátů či vinný kámen
špetka himalájské soli jemné
Co budete potřebovat?
4 vajíčka3 lžíce psyllia
150 g řeckého či smetanového jogurtu
80 g lněného semínka
60 g semínek či ořechů (pekanových, slunečnicových)
prášek do pečiva bez fosfátů či vinný kámen
špetka himalájské soli jemné
Receptů na chleby podobného tipu je všude spoustu. Tenhle vyzkoušela Eliška Králová a jiný už dělat nechce. Má skvělé hodnoty. Nízký obsah sacharidů, vysoký obsah vlákniny, bílkovin a zdravých tuků, takže si ho s klidem můžete dát i k večeři.
Vše smícháte a poté necháte psyllium 2 minutky nabobtnat - těsto rozetřete nejlépe do silikonové formy a pečete na 160 oC cca 50 minut.
Po vyndání dáte vyklopený chlebík do utěrky, aby se vsákla přebytečná vlhkost.
"love nature, love yourself"