Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

4 vajíčka
3 lžíce psyllia
150 g řeckého či smetanového jogurtu
80 g lněného semínka
60 g semínek či ořechů (pekanových, slunečnicových)
prášek do pečiva bez fosfátů či vinný kámen
špetka himalájské soli jemné

Receptů na chleby podobného tipu je všude spoustu. Tenhle vyzkoušela Eliška Králová a jiný už dělat nechce. Má skvělé hodnoty. Nízký obsah sacharidů, vysoký obsah vlákniny, bílkovin a zdravých tuků, takže si ho s klidem můžete dát i k večeři. 

Vše smícháte a poté necháte psyllium 2 minutky nabobtnat - těsto rozetřete nejlépe do silikonové formy a pečete na 160 oC cca 50 minut.

Po vyndání dáte vyklopený chlebík do utěrky, aby se vsákla přebytečná vlhkost.

"love nature, love yourself"