Jablečný jáhelník
Napsáno 01.01.2019
750 ml mandlového mléka - možnost naředit vodou
30 g medu
420 g nahrubo nastrouhaných jablek
10 g rozinek
1 lžíce skořice
špetka himalájské soli
Co budete potřebovat?
200 g propláchnutých jáhel750 ml mandlového mléka - možnost naředit vodou
30 g medu
420 g nahrubo nastrouhaných jablek
10 g rozinek
1 lžíce skořice
špetka himalájské soli
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
Rozinky 500g Kód: 02.02.0012 Rozinky jsou sušené bobule hroznů révy vinné. Mají nízký obsah tuků a naopak jsou bohaté na sacharidy. Rozinky mají příjemnou sladkou chuť… | Skladem | 3,346 € |
Jáhly se dnes právem vrací zpět do našich kuchyní. Jedná se o přirozeně bezlepkovou surovinu, která vzniká odstraněním svrchní slupky prosa setého. Mají významný podíl mikronutrientů, vynikají obsahem bílkovin a podle čínské medicíny mají prohřívací účinky. Jsou zásadité a velmi lehce stravitelné. Hodí se do redukčních jídelníčků, jsou vhodné pro děti a rekonvalescenty. Ať už jáhly běžně využíváte do receptů či nikoli, tento vynikající a jednoduchý recept zvládne opravdu každý.
Postup:
Jáhly vaříme na mírném plameni než získáme kašovitou konzistenci, trvá to přibližně 25 minut. Mezitím předehřejeme troubu na 180°C. Do hotové kaše vmícháme med a sůl.
Jablečnou směs získáme smícháním jablek, skořice a rozinek. Máslem vymažeme buďto malou koláčovou formu nebo čtvercovou formu 20x20 a následně vrstvíme jáhelník.
První vrstva je menší část kaše, druhá vrstva je jablečná směs a poslední je druhá část kaše. Vše uhladíme stěrkou a pečeme 45 minut dozlatova.
"love nature, love yourself"