Jablečný jáhelník
Co budete potřebovat?
200 g propláchnutých jáhel750 ml mandlového mléka - možnost naředit vodou
30 g medu
420 g nahrubo nastrouhaných jablek
10 g rozinek
1 lžíce skořice
špetka himalájské soli
Suroviny
Product | Availability | Price | Quantity (pc) | ||
---|---|---|---|---|---|
Raisins 500g Code: 02.02.0012 Raisins are the dried berries of the grape vine. They are low in fat and rich in carbohydrates. Raisins have a pleasant sweet taste and… | In stock | 3,35 € |
Jáhly se dnes právem vrací zpět do našich kuchyní. Jedná se o přirozeně bezlepkovou surovinu, která vzniká odstraněním svrchní slupky prosa setého. Mají významný podíl mikronutrientů, vynikají obsahem bílkovin a podle čínské medicíny mají prohřívací účinky. Jsou zásadité a velmi lehce stravitelné. Hodí se do redukčních jídelníčků, jsou vhodné pro děti a rekonvalescenty. Ať už jáhly běžně využíváte do receptů či nikoli, tento vynikající a jednoduchý recept zvládne opravdu každý.
Postup:
Jáhly vaříme na mírném plameni než získáme kašovitou konzistenci, trvá to přibližně 25 minut. Mezitím předehřejeme troubu na 180°C. Do hotové kaše vmícháme med a sůl.
Jablečnou směs získáme smícháním jablek, skořice a rozinek. Máslem vymažeme buďto malou koláčovou formu nebo čtvercovou formu 20x20 a následně vrstvíme jáhelník.
První vrstva je menší část kaše, druhá vrstva je jablečná směs a poslední je druhá část kaše. Vše uhladíme stěrkou a pečeme 45 minut dozlatova.
"love nature, love yourself"