Napsáno 04.10.2021

Co budete potřebovat?

Ingredience na cca 20 lívanců:

200 ml mléka
3 vrchovaté lžíce dýňového pyré
2 vejce
4 - 6 lžic špaldové mouky (může být i klasická nebo bezlepková)
1 lžíce skořice/ dýňového koření
sladidlo dle chuti a věku dětí

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Mandlový krém 300 g Mandlový krém 300 g Kód: 02.09.0030 Počet hvězdiček je 5 z 5 To pravé ořechové pro vás! Mandlový pražený krém je vyroben šetrným a důkladným zpracováním lehce pražených mandlí té nejvyšší kvality,… Skladem 9,71 € 
Pekanové ořechy 200g Pekanové ořechy 200g Kód: 02.01.0069 Počet hvězdiček je 5 z 5 Pekanové ořechy jsou semena stromu ořechovce pekanového. Vzhledem se podobají vlašským ořechům, ale oproti nim mají jemnější chuť. Obsahují… Skladem 7,23 € 
Čokoládové pecičky hořké 70% BIO 80g Čokoládové pecičky hořké 70% BIO 80g Kód: 02.17.0136 Počet hvězdiček je 5 z 5 Třešnička na dortu každého sladkého výtvoru. Single origin čokoládové pecičky se 70% podílem kakaa si vás získají jemnou chutí s ovocnými… Skladem 3,68 € 

Přemýšlíte, jakou zdravou sladkou snídani připravit sobě nebo svým dětem? Vyzkoušejte tyto vynikající dýňové lívance podle naší blogerky a autorky knihy “Mami, mám hlad” Jany Šmíd Winterové. Dobrou chuť!

V mléce rozmíchejte dýňové pyré. Vmíchejte i ostatní suroviny. Opékejte na pánvi či lívanečníku z obou stran.
Dýňové pyré připravíte uvařením ve vodě nebo na páře na kostičky nakrájené hokaido. V případě vaření ve vodě přebytečnou vodu slijte. Následně uvařenou dýni rozmixujte.
Na závěr lívance potřete mandlovým máslem, posypte pekanovými ořechy a čoko peckami.

"love nature, love yourself"

Jana Šmíd Winterová

Matka v kuchyni, matkavkuchyni.cz

Je maminkou dvou malých dětí (1 a 3 roky), díky kterým se začala věnovat přípravě vhodných a především chutných jídel pro ně. O recepty se před necelými třemi lety začala dělit s dalšími maminkami na instagramovém účtu @matka_v_kuchyni. Postupem času si hlavně recepty pro nejmenší získaly oblibu, že je vydala i v knize s názvem Mami, mám hlad.

Více článků autora