Napsáno 30.03.2021

Co budete potřebovat?

100g rýžové mouky
20g cizrnové mouky
15g karobu
50g mandlí natural
30g vlašských ořechů
50g kokosového oleje
50g medu
200g mandlového mléka
1/2 pytlíku prášku do pečiva
100g sojového jogurtu
lyofilizované jahody/maliny

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Mandle natural 200g Mandle natural 200g Kód: 02.01.0012 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mandle jsou plodem mandloně obecné. Mají jemnou sladkou chuť a jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Mandle natural obsahují hnědou slupku,… Skladem 3,63 € 
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Skladem 6,73 € 

Bezlepkově rovná se zdravě? Většinou je tomu právě naopak. Dají se ale vymyslet i různé alternativy. Tyhle cupcakes jsou výživné, a zároveň krásně vláčné a mají jemnou, oříškovou chuť. Když se k tomu přidá poleva z jogurtu a lyofilizovaného ovoce, krásně to hraje chutěma!

Mandle a ořechy si rozmixujeme na jemno, přidáme rýžovou a cizrnovou mouku, karob a prášek do pečiva. Pořádně rozmícháme. V druhé míse si vyšleháme mléko, olej a med. Tekutou směs za stálého míchání nalijeme do sypké směsi. Muffiny pečeme na 180 stupňů, cca 20 minut. Po vychladnutí zdobíme jogurtem a ovocem.

"love nature, love yourself"

Kristýna Chadrabová

Jmenuji ji se Kristýna a už od mala jsem po vzoru mamky ráda pekla. V roce 2017 mi byla zjištěna celiakie. Ze začátku jsem z toho nebyla nadšená, ale po čase jsem si v tom našla krásnou zálibu. 

Začala jsem nad tím přemýšlet jako nad něčím výjimečným. Díky celiakii jsem objevila spoustu nových surovin i přátel, co mají stejný problém. Bezlepkové pečení, je teď něco, co mě naplňuje.

Více článků autora