K nákupu vybrané kosmetiky značky CZECH CAVIAR dárek ZDARMA v hodnotě 24 EUR. Platí do vyprodání zásob.

PROBIO Vločky pohankové BIO 250g

Pohankové vločky jsou skvělou bezlepkovou surovinou na ranní kaše, müsli, granolu, stejně tak i na karbanátky, placičky a zavářky do polévek. Bezlepkovost vloček je pečlivě kontrolována laboratorními rozbory. Více informací

Balení: 2.5 100 gVýrobce: PROBIO Kód produktu: 02.04.0097

BIO
Bez lepku
ČR produkt
Skladem
(Dodání do 4 dnů)

2,20 € 0,88 €/100 g

ks
BIO
Bez lepku
ČR produkt

Pohankové vločky jsou skvělou bezlepkovou surovinou na ranní kaše, müsli, granolu, stejně tak i na karbanátky, placičky a zavářky do polévek. Bezlepkovost vloček je pečlivě kontrolována laboratorními rozbory. Více informací

Výrobce: PROBIO
Kód: 02.04.0097

Pohanka je plodina, která na český stůl patří již od středověku. Je nutričně bohatá, je zdrojem vlákniny a má vysoký obsah rutinu (flavonoid). Do Evropy doputovala ve 12. stolení z Ruska. V průběhu staletí patřila k nejčastěji konzumovaným potravinám, než v 18. století ustoupila pšenici, žitu a rýži. Z botanického hlediska pohanka nepatří mezi trávy, ale je příbuzná takovým plodinám, jako je rebarbora nebo šťovík. Pohanka je přirozeně bezlepková plodina.

Pohankové vločky se vyrábí napařením a rozlisováním pohankových krup. Díky tomu, že byly tepelně ošetřeny, nepotřebují oproti syrovému zrnu žádnou nebo téměř žádnou úpravu.

U PROBIO pohankových vloček garantujeme bezlepkovost, která je pečlivě kontrolována laboratorními rozbory.  

Základní příprava:

Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát.

Využití:

  • kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo mlékem, případně pro krémovější chuť chvíli povařit
  • polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky (pozor na množství, vločky hodně nabydou), chvilku povařte a rozmixujte
  • domácí pečivo - při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • ovocné smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou nebo mlékem a přidejte spařené vločky, sladidlo nebo jogurt
  • zeleninové karbanátky, placičky - vločky lehce rozmixujte s uvařenou zeleninou nebo luštěninami, přidejte vejce, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
  • lívance, sušenky, muffiny - nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí jen trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, dle chuti okořeňte 
  • domácí granola - vločky smíchejte s oblíbeným sladidlem a olejem, podle chuti přidejte sušené ovoce, semínka, ořechy a koření, směs vyložte na pečící papír a pečte cca 30 minut na 140 °C 
  • nepečené cukroví 

Pohanka je plodina, která na český stůl patří již od středověku. Je nutričně bohatá, je zdrojem vlákniny a má vysoký obsah rutinu (flavonoid). Do Evropy doputovala ve 12. stolení z Ruska. V průběhu staletí patřila k nejčastěji konzumovaným…

Více informací
Výhody
  • BIO kvalita
  • přirozeně bezlepkové
  • bez cukru
  • zdroj vlákniny
Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g
Energetická hodnota 1466 kJ/350 kcal
Tuky 1,7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 71 g
- z toho cukry 0,4 g
Vláknina 3,7 g
Bílkoviny 9,8 g
Sůl ˂0,01 g
Vlastnosti BIOBez lepkuČR produkt

Složení

Alergeny jsou vyznačeny tučně

100 % BIO pohankové vločky