VÁNOČNÍ SOUTĚŽ o dárky v hodnotě 10 000 Kč naleznete zde

Ghí neboli přepuštěné máslo lze použít jako náhradu jakéhokoli jiného tuku. Díky svému vysokému bodu kouřivosti se nepřepaluje, a při tepelné úpravě tak nevznikají pro tělo škodlivé látky. Má nezastupitelné místo v tradiční indické kuchyni a hodí se do redukčních jídelníčků. Ghí je přirozeně bezlepkové a neobsahuje laktózu. Více informací

Přepuštěné máslo ghí natural 720ml

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 4 hodnoceníPočet hvězdiček je 5 z 5
5.04 hodnocení

Ghí neboli přepuštěné máslo lze použít jako náhradu jakéhokoli jiného tuku. Díky svému vysokému bodu kouřivosti se nepřepaluje, a při tepelné úpravě tak nevznikají pro tělo škodlivé látky. Má nezastupitelné místo v tradiční indické kuchyni a hodí se do redukčních jídelníčků. Ghí je přirozeně bezlepkové a neobsahuje laktózu. Více informací

Výrobce: NATU Kód produktu: 02.09.0015

Bez lepku
Bez přidaného cukru
Natural
ČR produkt
Bez SO2
Bez laktózy
Skladem

15,30 €

ks
Výrobce: NATU
Kód: 02.09.0015

Ghí neboli čistý máselný tuk vyrobený oddělením máselné bílkoviny od živočišného tuku se tradičně používá v teplé i studené kuchyni po celém světě. Přepuštěné máslo má výbornou chuť, snadno roztíratelnou a vstřebatelnou konzistenci, příjemné aroma. Oproti původnímu máslu, ze kterého bylo ghí přepuštěno, má vyšší bod kouřivosti (přibližně 200°C) a nemusí se skladovat v lednici, má delší trvanlivost.

Výhody:

  • má všestranné využití v teplé i studené kuchyni
  • nemusí se skladovat v lednici
  • má vysoký bod kouřivosti, takže se skvěle hodí i na pečení

Použití 

Ghí lze použít v teplé i studené kuchyni. Má nezastupitelné místo v tradiční indické kuchyni, která ho doporučuje pro přípravu vařených, pečených a smažených jídel. 

TIPY

S ghí můžete experimentovat dle libosti. Hodí se na přípravu nebo k doladění sladkých i slaných jídel. Přidejte do kaší, na lívance, na palačinky.

Věděli jste, že?

Ghí má díky svým účinkům využití i v ajurvédě, kde ho tradiční léčitelé využívají jako prostředek k vyřešení nejrůznějších typů onemocnění již 5000 let.

Země původu: Česká republika

Složení: bezvodý máselný tuk min. 99,8%. 

Ghí neboli čistý máselný tuk vyrobený oddělením máselné bílkoviny od živočišného tuku se tradičně používá v teplé i studené kuchyni po celém světě. Přepuštěné máslo má výbornou chuť, snadno roztíratelnou a vstřebatelnou konzistenci, příjemné aroma.…

Více informací
Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g
Energetická hodnota 3740 kJ / 894 kcal
Tuky 99,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 70 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Bílkoviny 0,1 g
Sůl 0 g
Vlastnosti Bez lepkuBez přidaného cukruNaturalČR produktBez SO2Bez laktózy
Tipy a triky na snídaně a svačiny