Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní substanci unikátních solných krystalů. Ty jsou navíc ve stavu, které tělo dokáže snadno zužitkovat. Růžová sůl, neboli růžové zlato, má jemnou chuť a můžete ji využít i jako sůl do koupele. Svoji růžovou barvu získala díky obsahu oxidu železa. Více informací

Himalájská růžová sůl hrubá 200g

Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní substanci unikátních solných krystalů. Ty jsou navíc ve stavu, které tělo dokáže snadno zužitkovat. Růžová sůl, neboli růžové zlato, má jemnou chuť a můžete ji využít i jako sůl do koupele. Svoji růžovou barvu získala díky obsahu oxidu železa. Více informací

Balení: 2 100 gVýrobce: NATU Kód produktu: 02.11.0010

Vegan
Natural
Skladem

1,34 € 0,67 €/100 g

ks
Výrobce: NATU
Kód: 02.11.0010

Himálajská sůl svým původem spadá mezi soli kamenné, přesto se od běžných kamenných solí liší. Růžová sůl z podhůří Himalájí se těží z fosilního ložiska starého přibližně 250 milionů let. Tento lom se nachází na území Pákistánu a jde o druhý největší na světě. Díky tradičnímu způsobu těžby soli v celých kusech a následnému šetrnému zpracovaní, tedy pouze omytí, usušení na slunci, třídění a drcení na požadovanou velikost, si zachovává svůj přírodní charakter oproti rafinované soli, které podléhá při svém zpracování chemickému čištění, případně je obohacena o další složky (například jód).

Unikátnost himalájské soli spočívá v jejím stáří. Na místě, kde se v současné době v Pákistánu těží, se dříve nacházel praoceán. Na její čistotě se tak nepodepsal člověk svojí činností, jak je tomu u současných moří a oceánů.

Využití

Růžová sůl má jemnou chuť oproti himalájské černé soli. Její typické růžové krystalky dodají každému pokrmu unikátní finální efekt. Vhodná pro teplou i studenou kuchyni. 

Růžová sůl můžete využít i jako sůl do koupele.

Víte, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými druhy solí?

Podle způsobu získávání soli rozlišujeme sůl kamennou a mořskou. Kamenná sůl se získává z hloubkových nebo povrchových dolů, kde vykrystalizovala, zatímco mořská sůl se získává odpařením z mořské vody a následnou krystalizací. Dále rozlišujeme sůl přírodní a rafinovanou. Přírodní solí je myšlena jakákoliv sůl, která v podstatě nepodléhá průmyslovému zpracovaní. Naproti tomu o soli rafinované, nebo chcete-li průmyslově chemicky zpracované, mluvíme ve chvíli, kdy konečnému produktu předchází mnohastupňové zpracovaní.

Země původu: Pákistán

Himálajská sůl svým původem spadá mezi soli kamenné, přesto se od běžných kamenných solí liší. Růžová sůl z podhůří Himalájí se těží z fosilního ložiska starého přibližně 250 milionů let. Tento lom se nachází na území Pákistánu a jde o druhý…

Více informací
Výhody
  • nerafinovaná, tj. chemicky nezpracovaná sůl
  • jemná chuť
  • vhodná i jako sůl do koupele
Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g
Energetická hodnota 0 kJ / 0 kcal
Tuky 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 100 g
Vlastnosti VeganNatural

Složení

Alergeny jsou vyznačeny tučně

jedlá sůl, obsah NaCl min. 98%