Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

2 hrnky ovesné mouky
3/4 hrnku neslazeného mandlového mléka
1/2 hrnku mandlového másla
1/2 hrnku kokosového cukru
1/2 hrnku třešní
1/3 hrnku máku
1 polévková lžíce mletého lněného semínka + 3 polévkové lžíce vody
1 polévková lžíce citronové šťávy
1 polévková lžíce kypřícího prášku
1 odměrka vanilkového proteinu
1/3 hrnku neslazeného mandlového mléka
1 polévková lžíce kokosového cukru
1 polévková lžíce citronové šťávy

Je zdravý i veganský, jeho příprava je opravdu jednoduchá a rychlá, ale přesto má božskou konzistenci rozplývající se na jazyku a neodolatenou chuť kombinace máku, vanilky a nádechu citronu.

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 °C. V hrnku smícháme mleté lněné semínko společně s vodou a necháme odstát. Do velké mísy dáme ovesnou mouku, kokosový cukr, mák, kypřící prášek a vše promícháme. Do druhé mísy dáme vzniklé lněné vajíčko, mandlové mléko, mandlové máslo, citronovou šťávu a vše důkladně promícháme.

                                                                                                      "love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Více článků autora