Napsáno 07.09.2023

Co budete potřebovat?

 • 1,5-3 plátky želatiny, podle výrobce
 • 400 ml nápoje podle vašich potřeb
 • 6 celozrnných sušenek
 • 1 lžíce Karamelly NATU
 • 2 vrchovaté lžíce Mandlového proteinu NATU

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Karamella 300g Karamella 300g Kód: 02.09.0072 Počet hvězdiček je 5 z 5 Doporučujeme Po Karamelle se strhla velká mela, nezbytnost vyrobit velké balení byla. Neodolatelně jemná oříšková pomazánka se rychle stala vaší… Skladem 10,16 € 
Karamella 140g Karamella 140g Kód: 02.09.0071 Počet hvězdiček je 5 z 5 Doporučujeme Ořechová Karamella, po ní bude velká mela. To vám slibujeme. Neodolatelně jemná pomazánka namíchána ze třech druhů oříšků - loupaných… Skladem 6,49 € 
Karamella BIO 140g Karamella BIO 140g Kód: BIO09.07 Počet hvězdiček je 0 z 5 Vaše oblíbená Karamella v BIO kvalitě! Neodolatelně jemná pomazánka namíchána ze třech druhů oříšků - loupaných mandlí, krémových kešu a… Skladem 7,50 € 
Mandlový protein BIO 200g Mandlový protein BIO 200g Kód: 02.15.0003 Počet hvězdiček je 5 z 5 Mandlový protein je stvořený pro všechny, kteří chtějí snadno navýšit příjem bílkovin - pro sportovce, vegany i vegetariány. Vyrábí se… Skladem 9,63 € 

Původně mě inspirovala panna cotta, tedy smetana se želatinou. Aby ale byla snídaně vyváženější, použila jsem mléko, a vznikla tak „panna latte“. Můžete si najednou připravit klidně i více porcí a na 2 dny máte snídaně vyřešené, čekající v ledničce na svůj čas.

Postup
1. Na 2 porce krému si namočte množství plátkové želatiny pro 400 ml tekutiny. Každá želatina totiž želíruje jinak.
2. Zahřejte pod bod varu 400 ml nápoje dle svých potřeb. Já použila klasické mléko, protože nemám žádná stravovací omezení. Při intoleranci laktózy ale můžete použít bezlaktózové mléko, při ABKM zase rostlinný nápoj.
3. Na základ budete potřebovat asi 6 celozrnných sušenek bez přidaného cukru. To zaručí, že vás celé jídlo zasytí na delší dobu. Rozmixujte je najemno skoro až v prášek, do něj zamíchejte 1 velkou lžíci Karamelly a celou směs důkladně promíchejte.
4. Připravený sušenkový základ následně zatlačte do skleničky nebo misky a pořádně lžíci upěchujte.
5. Želatinu vymačkejte a vložte do horkého nápoje. Přidejte 2 vrchovaté lžíce mandlového proteinu a metličkou pořádně rozmíchejte.
6. Nelekejte se, vzniklý želatinový krém je hodně tekutý. Takto ho nalijte na sušenkový základ a nechte vychladnout. V horkém létě chladím skleničky nejdříve v misce se studenou vodou, a až poté je ukládám do lednice. S chladnoucím počasím je můžete nechat stát na lince, než vychladnou do pokojové teploty a můžete je umístit do lednice.
7.V lednici je nechteněkolik hodin nebo přes noc a panna latte je ráno připravená rovnou k snídani. 

 "love nature, love yourself"

"love nature, love yourself"

Hedvika Jakešová

Výživa je nedílnou součástí mého osobního i pracovního života. Ve volném čase jsem milovník jídla, v profesní oblasti předávám jako nutriční terapeut a wellness specialista znalosti, jak o své zdraví pečovat po stránce výživy, pohybu a odpočinku. Jednoduché tipy a informace předávám také na svém instagramu @nejenojidle. Sama jsem máma, a tak je spousta tipů navržena také pro unavené rodiče, kteří by rádi upravili svou životosprávu a měli více energie i v tak náročném období.

Více článků autora