Řepný dip s tortilla chipsy
Napsáno 29.12.2020
Co budete potřebovat?
Na řepný dip:
150 g kešu ořechů (předem namočených)
200 g uvařené červené řepy
1 polévková lžíce kešu másla
1 polévková lžíce citrónové šťávy
50 ml rostlinného mléka
Na tortillové chipsy:
tortilla placky
himalájská růžová sůl
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
Kešu krém 140 g Kód: 02.09.0028 To pravé ořechové pro vás! RAW kešu krém je vyroben šetrným a důkladným zpracováním kešu ořechů té nejvyšší kvality. Při procesu výroby RAW… | Skladem | 6,081 € | |||
Kešu ořechy 500g Kód: 02.01.0025 Kešu jsou semena až 12 m vysokého stromu ledvinovníku západního. Naše kešu ořechy nesou označení WW320, což udává jakost (whole white) a… | Skladem | 6,899 € |
Kešu ořechy dáme do mixéru a rozmixujeme je na jemný krém. Přidáme uvařenou červenou řepu a opět promixujeme. Na závěr přidáme všechny zbylé ingredience na dip a důkladně je rozmixujeme do požadované konzistence (případně dolijeme více mléka).
Tortillové chipsy:
Tortilly si nakrájíme na trojúhelníčky, které dáme do misky. Posypeme je himalájskou solí, promícháme a rovnoměrně je rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Poté pečeme dokřupava, cca 15 minut na 180°C.
"love nature, love yourself"