Napsáno 29.12.2020

Co budete potřebovat?

Na řepný dip:
150 g kešu ořechů (předem namočených)
200 g uvařené červené řepy
1 polévková lžíce kešu másla
1 polévková lžíce citrónové šťávy
50 ml rostlinného mléka
Na tortillové chipsy:
tortilla placky
himalájská růžová sůl

Suroviny

Product Availability Price Quantity (pc)
Cashew Butter 140 g Cashew Butter 140 g Code: 02.09.0028 Rating value is 5 of 5 RAW cashew cream is made by gentle and thorough processing of the highest quality cashew nuts. During the RAW butter making process, the… In stock 6,08 € 
Cashew Nuts 500g Cashew Nuts 500g Code: 02.01.0025 Rating value is 5 of 5 Cashews are the seeds of the cashew tree, which is up to 12 metres tall. Our cashew nuts are marked WW320, which indicates the quality … In stock 6,90 € 

Kešu ořechy dáme do mixéru a rozmixujeme je na jemný krém. Přidáme uvařenou červenou řepu a opět promixujeme. Na závěr přidáme všechny zbylé ingredience na dip a důkladně je rozmixujeme do požadované konzistence (případně dolijeme více mléka).

Tortillové chipsy:
Tortilly si nakrájíme na trojúhelníčky, které dáme do misky. Posypeme je himalájskou solí, promícháme a rovnoměrně je rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Poté pečeme dokřupava, cca 15 minut na 180°C. 

"love nature, love yourself"