Plněné muffiny s kešu-jahodovým máslem
Co budete potřebovat?
- 40 g špaldové mouky
- 15 g rýžového proteinu
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ banánu
- 50 g dýně hokkaido
- javorový sirup
- jahodový pudink
- kokosové mléko
- ½ hrnku mraženého lesního ovoce
- kešu krém s jahodami
Na zdobení:
- lyofiizované jahody, kokosové chipsy

Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
Kešu krém s jahodami 300g Kód: 02.09.0074 Malé potěšení ve velkém balení. Osvěžující oříškový krém s jahodami a kokosem pro celou rodinu. | Skladem | 9,87 € | ||
![]() |
Lyofilizované jahody plátky 20g Kód: 02.03.0015 Mrazem sušené jahody si díky šetrnému zpracování uchovávají až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví… | Skladem | 1,98 € 2,48 € | ||
![]() |
Kešu krém s jahodami 140 g Kód: 02.09.0050 Kombinace kešu, kokosu a mrazem sušených jahod je dokonalost sama. Vizuální i chuťová. Přirozeně sladká chuť bez výčitek. | Skladem | 5,84 € | ||
![]() |
Lyofilizované jahody plátky 45g Kód: 02.03.0034 Mrazem sušené jahody si díky šetrnému zpracování lyofilizací uchovávají až 90 % všech původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a… | Skladem | 3,33 € 4,16 € | ||
![]() |
Lyofilizované jahody 70g Kód: 02.03.0073 Splněný sen všech milovníků křupavých jahod - až po vršek naplněný tubus oblíbenými červenými plody. S tubusem plným voňavých plátků jahod … | Skladem | 5,32 € 6,26 € |
Máte rádi podzim? Já osobně totiž podzim miluju a to nejen kvůli nádherně zbarvené přírodě, ale i kvůli široké nabídce lokálních surovin, které nám naše země dokáže poskytnout – a jedna z nich je DÝNĚ. Ta totiž chutná výborně jak v teplých curry omáčkách, tak i v dezertech a všelijakých moučnících.
Zkoušeli jste někdy například přidat dýňové pyré do muffinů? Pokud ne, přináším Vám jednoduchý recept na plněné muffiny s jedinečným kešu-jahodovým máslíčkem. Tak hurá do toho!
Jako první si uvaříme jahodový pudink dle návodu, který osladíme 2 lžícemi sirupu a během houstnutí do něj přisypeme mražené lesní ovoce. Mezitím, co nám pudink chladne, si dáme rozehřát troubu a vrhneme se na přípravu těsta. V míse si nejdřív smícháme mouku, kypřící prášek a protein. Dýni hokkaido uvaříme nebo dáme na 2 minuty do mikrovlnky, přendáme do další misky a spolu s banánem rozmačkáme na pyré. Obě směsi pak začneme mixovat dohromady, přilijeme kolem 300 ml kokosového mléka a dosladíme dle chuti – opět můžeme použít javorový sirup. Konzistence těsta by měla být spíše hustá, ne příliš tekutá. V posledním kroku si vyskládáme na plech muffinové košíčky a začneme vrstvit – 1. třetinu zaplníme těstem, na něj dáme lžíci pudinku s ovocem a na konec opět těsto. Pečeme přibližně 25 minut na 200°C.
TIP pro gurmány: Krém můžete použít jako 3. vrstvu košíčku a vytvořit tak muffiny dvojitě plněné. Jelikož jsem ale měla formičky menší, při servírování jsem muffiny máslem přelila a posypala lyofilizovanými jahodami a kokosovými chipsy.
Dobrou chuť!
"love nature, love yourself"