Plněné muffiny s kešu-jahodovým máslem
Co budete potřebovat?
- 40 g špaldové mouky
- 15 g rýžového proteinu
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ banánu
- 50 g dýně hokkaido
- med
- jahodový pudink
- kokosové mléko
- ½ hrnku mraženého lesního ovoce
- kešu krém s jahodami
Na zdobení:
- lyofiizované jahody, kokosové chipsy
Vláčné ovocno-zeleninové muffiny můžete péct po celý rok a nikdy vás neomrzí. Pokud nebudete mít po ruce čerstvou dýni, můžete použít dýňový příkrm pro děti. Dýně díky své jemné chuti lahodí dětem i dospělím. Chutná výborně jak v teplých curry omáčkách, tak ve sladkých jídlech.
Zkoušeli jste někdy přidat dýňové pyré do muffinů? Pokud ne, přináším Vám jednoduchý recept na plněné muffiny přelité kešu krémem s jahodami.
Nejdříve si uvaříme jahodový pudink dle návodu, který osladíme 2 lžícemi medu a během houstnutí do něj přisypeme mražené lesní ovoce. Mezitím, co nám pudink chladne, si dáme rozehřát troubu a vrhneme se na přípravu těsta. V míse si nejdřív smícháme mouku, kypřící prášek a protein. Dýni hokkaido uvaříme, přendáme do další misky a spolu s banánem rozmačkáme na pyré. Obě směsi pak začneme mixovat dohromady, přilijeme cca 300 ml kokosového mléka a dosladíme dle chuti. Konzistence těsta by měla být spíše hustá, ne příliš tekutá. V posledním kroku si vyskládáme na plech muffinové košíčky a začneme vrstvit – 1. třetinu zaplníme těstem, na něj dáme lžíci pudinku s ovocem a na konec opět těsto. Pečeme přibližně 25 minut na 200°C. Hotové muffiny zalijeme kešu krémem s jahodami a posypeme lyofilizovanými jahodami a kokosovými chipsy.
Doba přípravy: 35 min
Počet porcí: 5 muffinů
Dobrou chuť!
"love nature, love yourself"