Napsáno 02.04.2025

Co budete potřebovat?

Korpus

  • 3 vejce
  • 400 g mraženého špenátu 
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g kokosového cukru
  • 150 ml kefíru 
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody

Krém

  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 50 g Whey Harmony protein Bourbon vanilka

Na ozdobení

  • Velikonoční křupítka, špenát, lyofilizované ovoce

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
BIO WHEY HARMONY protein Bourbon vanilka 385g BIO WHEY HARMONY protein Bourbon vanilka 385g Kód: 02.15.0014 Počet hvězdiček je 5 z 5 -30% Odměrka zdarma Dopřejte si kvalitní bílkoviny v té nejčistší podobě! WHEY HARMONY je BIO syrovátkový protein, který jsme vytvořili speciálně pro ženy,… Skladem 12,428 €  17,755 €
PROBIO Mouka pohanková hladká bezlepková BIO 500g PROBIO Mouka pohanková hladká bezlepková BIO 500g Kód: 02.04.0103 Počet hvězdiček je 5 z 5 Všestranný pomocník do kuchyně, kterého ocení nejen celiaci. S bezlepkovou pohankovou moukou vykouzlíte křupavé palačinky, vánoční cukroví… Vyprodáno 3,347 € 
Lyo mix borůvka a jahoda 35g Lyo mix borůvka a jahoda 35g Kód: 02.03.0042 Počet hvězdiček je 5 z 5 Akce -11% Bestseller Šťavnatá směs křupavého ovoce obsahuje borůvky, jahody, maliny a sladký banán. Díky šetrnému zpracování lyofilizací neboli sušení mrazem si… Skladem 3,143 €  3,551 €
Kokosový cukr BIO 300g Kokosový cukr BIO 300g Kód: 02.13.0017 Počet hvězdiček je 5 z 5 Relativně novým sladidlem je kokosový cukr, který se získává z okvětí kokosových palem. V dnešní době se stal oprávněnou konkurencí… Skladem 4,735 € 
Lyofilizované jahody plátky 45g Lyofilizované jahody plátky 45g Kód: 02.03.0034 Počet hvězdiček je 5 z 5 Bestseller Mrazem sušené jahody si díky šetrnému zpracování lyofilizací uchovávají až 90 % všech původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a… Skladem 4,041 € 

Postup

  1. V míse si vyšlehejte vejce s cukrem, do které přimíchejte špenát a kefír. Do směsi přisypejte hladkou mouku, jedlou sodu a kypřící prášek do pečiva a pečlivě promíchejte. Těsto vylijte do dortové formy vyložené pečícím papírem a pečtě na 170 °C po dobu 40 minut.
  2. Na krém smíchejte tvaroh s vanilkovým proteinem a potřete jím upečený korpus.
  3. Dort dozdobte lyofilizovaným ovocem, špenátem a velikonočními křupítky.

Dobrou chuť!

Kristýna Žvaková

Ahoj, jsem Krista – rozhodně ne Kristýna!
Miluju chvíle s foťákem v ruce i čas strávený v kuchyni. Ráda propojuji kvalitní, zdravé jídlo s aktivním pohybem venku. NATU pro mě bylo skvělou příležitostí, jak všechny tyhle záliby spojit dohromady.

Více článků autora