Matcha roláda s jahodami a kešu ořechy
Co budete potřebovat?
Korpus4 vejce
80ml mléka
15 g matcha čaje
110 g bílé pohankové mouky hladké
80 g kokosového cukru
1 lžička bio kypřícího prášku
sůl
Náplň
450g odtučněného tvarohu
podle chuti kokosový cukr
cca 100g jahod
pár kešu ořechů

Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
Matcha tea BIO Premium Japan Citrón 70g Kód: 02.10.0053 Svěží ovocná chuť citrónu a japonského čaje Matcha probudí vaše smysly. Matcha Tea vám dodá pořádnou dávku energie a soustředění. Pro své… | Skladem | 11,93 € | ||
![]() |
Matcha tea BIO Premium Japan 70g Kód: 02.10.0044 Matcha tea je pro své účinky na lidské tělo nejcennější formou zeleného čaje na světě. Námi nabízený produkt je té nejvyšší kvality přímo… | Vyprodáno | 12,52 € |
Matcha tea je pro své účinky na lidské tělo považován za nejcennější formu zeleného čaje na světě. A proč ho zakomponovat do jídelníčku? Jedná se o silný antioxidant, který podporuje normální činnost srdce a orální zdraví. Neobsahuje kofein, ale přesto napomáhá koncentraci a psychické pohodě. Zároveň je velice vhodný pro sportovce a fyzicky aktivní jedince, jelikož podporuje výkon a slouží jako zdroj energie. Využití je navíc opravdu široké - vyzkoušet můžete například tuto Matcha roládu s jahodami a kešu ořechy od Sabiny Hodulákové. Dobrou chuť!
Předehřejeme si troubu na 180 stupnů. Prosejeme mouku s matcha čajem a práškem do pečiva. Oddělíme bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh.Žloutky a kokosový cukr vyšleháme do hladké pěny, aby žloutky zvětšily svůj objem. Ke žloutkové pěně opatrně, postupně přimícháme sníh z bílků. Ke vzniklé směsi začneme přimíchávat směs s moukou a matcha čajem. Nakonec do těsta přimícháme mléko a vypracujeme polotuhé těsto.
Těsto nalijeme na plech (30 cm x 40 cm), kde je připravený pečíčí papír. Rozprostřeme těsto rovnoměrně po plechu (opravdu důkladně, ať není nějaká strana více upečená) a dáme na 15-20 minut péct pri 175 stupních.
Připravíme si náplň, v misce vyšleháme tvaroh s kokosovým cukrem (každý podle své chuti ) a přidáme pokrájené čerstvé jahody a kešu oříšky. Dáme naplň vychladit do lednice.
Upečený korpus vyndáme z trouby, přikryjeme utěrkou a otočíme plech, korpus leží na utěrce a opatrně sundáme plech a následně i pečíčí papír. Z delší strany korpus začneme rolovat i s utěrkou, takto zatočte celý korpus do utěrky. Zabalený korpus v utěrce nechte vyhladnout.
Po vychladnutí korpus rozbalte a okraje rolády si odkrojte na drobečky na už hotovou roládu. Na korpus rozetřeme náplň a dáme nakrájené jahody a kešu ořechy, ale myslete na to, že trocha náplně musí zbýt na pomazání rolády. Roládu zatočíme, potřeme zbytkem náplně a posypeme drobky. Hotovou roládu vložíme alespoň na 15 minut do lednice.
"love nature, love yourself"