Napsáno 09.03.2021

Co budete potřebovat?

Korpus
4 vejce
80ml mléka
15 g matcha čaje
110 g bílé pohankové mouky hladké
80 g kokosového cukru
1 lžička bio kypřícího prášku
sůl
Náplň
450g odtučněného tvarohu
podle chuti kokosový cukr
cca 100g jahod
pár kešu ořechů

Suroviny

Product Availability Price Quantity (pc)
Organic Matcha Tea Premium Japan 70g Organic Matcha Tea Premium Japan 70g Code: 02.10.0044 Rating value is 0 of 5 Matcha tea is the most valuable form of green tea in the world for its effects on the human body.  The product we offer is of the highest… In stock 12,16 € 

Matcha tea je pro své účinky na lidské tělo považován za nejcennější formu zeleného čaje na světě. A proč ho zakomponovat do jídelníčku? Jedná se o silný antioxidant, který podporuje normální činnost srdce a orální zdraví. Neobsahuje kofein, ale přesto napomáhá koncentraci a psychické pohodě. Zároveň je velice vhodný pro sportovce a fyzicky aktivní jedince, jelikož podporuje výkon a slouží jako zdroj energie. Využití je navíc opravdu široké - vyzkoušet můžete například tuto Matcha roládu s jahodami a kešu ořechy od Sabiny Hodulákové. Dobrou chuť!

Předehřejeme si troubu na 180 stupnů. Prosejeme mouku s matcha čajem a práškem do pečiva. Oddělíme bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh.Žloutky a kokosový cukr vyšleháme do hladké pěny, aby žloutky zvětšily svůj objem. Ke žloutkové pěně opatrně, postupně přimícháme sníh z bílků. Ke vzniklé směsi začneme přimíchávat směs s moukou a matcha čajem. Nakonec do těsta přimícháme  mléko a vypracujeme polotuhé těsto.

Těsto nalijeme na plech (30 cm x 40 cm), kde je připravený pečíčí papír. Rozprostřeme těsto rovnoměrně po plechu (opravdu důkladně, ať není nějaká strana více upečená) a dáme na 15-20 minut péct pri 175 stupních.

Připravíme si náplň, v misce vyšleháme tvaroh s kokosovým cukrem (každý podle své chuti ) a přidáme pokrájené čerstvé jahody a kešu oříšky. Dáme naplň vychladit do lednice.

Upečený korpus vyndáme z trouby, přikryjeme utěrkou a otočíme plech, korpus leží na utěrce a opatrně sundáme plech a následně i pečíčí papír. Z delší strany korpus začneme rolovat i s utěrkou, takto zatočte celý korpus do utěrky. Zabalený korpus v utěrce nechte vyhladnout.

Po vychladnutí korpus rozbalte a okraje rolády si odkrojte na drobečky na už hotovou roládu. Na korpus rozetřeme náplň a dáme nakrájené jahody a kešu ořechy, ale myslete na to, že trocha náplně musí zbýt na pomazání rolády. Roládu zatočíme, potřeme zbytkem náplně a posypeme drobky. Hotovou roládu vložíme alespoň na 15 minut do lednice.

"love nature, love yourself"