Napsáno 01.01.2019

Co budete potřebovat?

Náplň:
3 jablka
1 lžíce kokosového cukru (pro variantu bez cukru lze vynechat)
1 lžíce mletých mandlí
půl lžičky skořice
půl lžičky vanilky

Posypka:
3/4 hrnku pekanových ořechů
1/2 hrnku kokosových chipsů
1/4 hrnku mletých mandlí
1/4 lžičky skořice
1-2 lžíce medu (lze nahradit kokosovým olejem)

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Sonnentor Skořice Cejlon mletá BIO 40g Sonnentor Skořice Cejlon mletá BIO 40g Kód: 02.12.0103 Počet hvězdiček je 0 z 5 Skořice je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné… Skladem 2,65 € 
Kokosový olej BIO 250ml Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Počet hvězdiček je 5 z 5 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… Skladem 6,73 € 

Sezóna jablek je tu a jestli jich máte přebytek, tak vás určitě nadchne tento recept na jablečný paleo crumble. A pokud ho dáte do malých zapékacích mističek, můžete s ním pohostit třeba návštěvu :-)

Postup: Troubu si předehřejeme na 175 °C. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme a plátky. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a rozmixujeme. V misce jablka smícháme s kokosovým cukrem, mletými mandlemi, skořicí a vanilkou. Poté tuto směs dáme do zapékací misky. Připravíme si posypku: pořádně smícháme namleté pekanové ořechy s kokosovými chipsy, mletými mandlemi, skořicí a medem (popřípadě kokosovým olejem). Posypeme jablka a dáme zapéct do trouby na 175 °C na cca 20 - 25 minut. Necháme vychladnout cca 15 minut a ihned podáváme.

Dobrou chuť!

"love nature, love yourself"

Lenka Nývltová

Miluji kvalitní jídlo a vaření a proto jsem se rozhodla založit blog, kde se snažím lidi inspirovat ke zdravému životnímu stylu, sportu, ale i cestování. Chtěla bych, aby lidé jedli opravdové jídlo, které nám dala příroda a které nám dělá dobře, protože zdraví máme jen jedno a je jen na nás, jak s ním naložíme. Moje recepty proto lidem ukazují, že je možné žít bez lepku, cukru a zpracovaných potravin plnohodnotně a bez omezování.

Více článků autora