Jablečný crumble
Co budete potřebovat?
Náplň:3 jablka
1 lžíce kokosového cukru (pro variantu bez cukru lze vynechat)
1 lžíce mletých mandlí
půl lžičky skořice
půl lžičky vanilky
Posypka:
3/4 hrnku pekanových ořechů
1/2 hrnku kokosových chipsů
1/4 hrnku mletých mandlí
1/4 lžičky skořice
1-2 lžíce medu (lze nahradit kokosovým olejem)
Suroviny
Produkt | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|
Sonnentor Skořice Cejlon mletá BIO 40g Kód: 02.12.0103 Skořice je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné… | Skladem | 2,653 € | |||
Kokosový olej BIO 250ml Kód: 02.14.0029 Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Mohou za to zejména jeho výživové vlastnosti a všestrannost… | Skladem | 6,734 € |
Sezóna jablek je tu a jestli jich máte přebytek, tak vás určitě nadchne tento recept na jablečný paleo crumble. A pokud ho dáte do malých zapékacích mističek, můžete s ním pohostit třeba návštěvu :-)
Postup: Troubu si předehřejeme na 175 °C. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme a plátky. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a rozmixujeme. V misce jablka smícháme s kokosovým cukrem, mletými mandlemi, skořicí a vanilkou. Poté tuto směs dáme do zapékací misky. Připravíme si posypku: pořádně smícháme namleté pekanové ořechy s kokosovými chipsy, mletými mandlemi, skořicí a medem (popřípadě kokosovým olejem). Posypeme jablka a dáme zapéct do trouby na 175 °C na cca 20 - 25 minut. Necháme vychladnout cca 15 minut a ihned podáváme.
Dobrou chuť!
"love nature, love yourself"